„Oj Kosovo, Kosovo“ : Mališani sa Kosova i Metohije nastupili u Banjoj Luci

Uz prisustvo brojnih građana u porti Hrama Hrista Spasitelja, održan je kulturno-umjetnički program „Oj Kosovo, Kosovo“ posvećen Zadužbini za Kosovo i Metohiju.

Programu, tokom kojeg su djeca sa Kosmeta i banjalučka pjevačka grupa „Dar“ pjevala pjesme posvećene Kosovu i Metohiji, prisustvovao je šef Kabineta gradonačelnika Vladimir Grujić.

Predsjednik Srbskog sabranja „Baštionik“ Predrag Adamović kazao je, tokom obraćanja, da je važno što se glas o Kosovu čuo baš iz Hrama Hrista Spasitelja, koji je bombardovan i srušen, a potom se milošću i promišlju Božijom ponovo izdigao u svoj svojoj ljepoti.

-To čudo Božije koje se zbilo na ovom mjestu, je dovoljno da vjerujemo da će Božija milost donijeti slobodu srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, koji vijekovima strada, ali se uprkos svemu bori i opstaje – poručio je Adamović.

On je istakao da ljudima sa Kosmeta mnogo znači podrška, i to ne samo u materijalnom smislu, nego im najviše znači naša podrška u bratskom i ljudskom smislu.

Predsjednica Eparhijske humanitarne organizacije „Majka devet Jugovića“ iz Gračanice Svetlana Stević izrazila je veliku zahvalnost za svu ljubav i lijepe riječi koje je Banja Luka večeras poslala.

-Mnogo znači podrška koju dajete nama koji tamo živimo i borimo se. Ostaćemo tamo da branimo našu svetu zemlju, da sačuvamo našu Pećku patrijaršiju, naše Dečane i Gračanicu, naš Prizren, Gnjilane, Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i sve ono što je vijekovima bilo naše – poručila je Stevićeva.

Podsjećamo, Grad Banja Luka podržao je ovu manifestaciju, a u jutarnjim časovima je u Gradskoj upravi upriličen prijem za mališane sa Kosova i Metohije.

Galerija fotografija: