Инспекција за храну обавила контролу микробиолошке исправности сладоледа на точење у угоститељским објектима

У оквиру устаљених и редовних активности, градска инспекција за храну извршила је контролу микробиолошке исправности сладоледа из промета у угоститељским објектима на подручју града, у којима се сладолед производи и прометује (сладолед на точење).

Наиме, извршено је узорковање сладоледа из промета по налогу инспектора за храну Градске управе Бање Луке у пет угоститељских објеката, те је у једном угоститељском објекту утврђено да испитивани узорак није безбиједан за исхрану људи.

Рјешењем инспектора, забрањена је производња и промет сладоледа сопствене производње до отклањања сумње у безбједност истог.

У складу са казненим одредбама Закона о храни, предузетнику је издат прекршајни налог за почињени прекршај.

Узорковање и микробиолошко испитивање извршено је у сарадњи са ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске.

 Фото илустрација

Фото илустрација