Скупштина грађана града Бања Лука

Пројекат „Скупштина грађана града Бања Лука“ реализоваће Град на основу гранта добијеног кроз активности у склопу пројекта „Иновирање демократског учешћа на локалном нивоу у Босни и Херцеговини“, којег спроводи Конгрес локалних и регионалних власти Савјета Европе, а у склопу Акционог плана Савјета Европе за Босну и Херцеговину за период од 2022. до 2025. године. Реализација пројекта планирана је у периоду од фебруара 2023. до марта 2024. године.

Пројекат има за циљ да побољша квалитет локалне демократије и креира прилике за грађане да активно учествују у иновативним партиципативним процесима у Бањој Луци. Промовише нове демократске приступе, отворену власт, јавну етику, транспарентно и инклузивно креирање политка у земљи. Активности предвиђене Пројектом промовишу делиберативну демократију на локалном нивоу, те ће допринијети јачању капацитета Града, његове отворености, учешћу грађана у процесу доношења одлука, тиме градећи повјерење између грађана Бање Луке и градских власти. Процес ће бити организован у форми Скупштине грађана, а имаће за тему област коју је Град номиновао: афирмацију младих и предузетништва.

Контакт подаци:

телефон: 051/244-564

електронска пошта: skupstina.gradjana@banjaluka.rs.ba

Јавни позив и пријавни образац

Актуелности

Скупштина грађана града Бања Луке имаће 40 чланова, који ће бити изабрани насумичном методом, на начин да та скупштина задовољи и критеријум репрезентативности. Препоруке насумично изабраних грађана на наведену тему биће презентоване одборницима у Скупштини Града.