Сервисне информације

Home / Грађани / Сервисне информације

01/02.08. године

Најважније сервисне информације и извјештаји дежурних служби.

Електрична енергија

Снабдијевање града електричном енергијом је уредно.

Зa 29.07.2021. године нема планираних искључења електричне енергије.

Вода

Водовод – снабдијевање града водом је уредно, а квалитет испоручене воде задовољава одредбе правилника о хигијенској исправности воде за пиће.

Дежурне службе

Полицијска управа Бања Лука –  забиљежена су три кривична дјела. Јавни ред и мир је нарушен једанпут. Догодило се 15 саобраћајних незгода.

Служба хитне помоћи – прегледано је 112 пацијената и обављено је 20 кућних посјета.

Гинеколошко – акушерска клиника – рођене су четири бебе, и то једна дјевојчица и три дјечака.

Ватрогасна јединица – имала је 12 интервенција.

Прогноза времена РХМЗ – Јутро и пријеподне  уз промјенљиву облачност. Током дана сунчано уз слаб до умјерен развој дневне облачности. Угоднија дневна температура. Вјетар слаб до умјерен, пролазно током дана до јак сјеверозападни. Минимална температура ваздуха око 17°С. Највиша дневна температура ваздуха око 29°С.

 

Измјене у саобраћају

  • Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута, дионица Бања Лука (Рударска)-Српске Топлице обустављен је саобраћај на наведеном дијелу пута, уз привремено постављену сигнализацију, која ће преусмјеравати саобраћај. Теретна возила се на кружном току код Центрума преусмјеравају на Источни транзит, до новоизграђеног моста у С.Топлицама, док се путничка возила (на дијелу од раскрснице са Солунском улицом до уклапања са Козарском улицом) преусмјеравају градским саобраћајницама.Ова одлука се неће односити на саобраћај теретних возила којима се врши достава на територији града Бањалуке, на возила локалног становништа због прилаза кућама и на возила хитне медицинске помоћи. Радови су планирани до 22.10.2021. године.
  • У периоду од 17.07.2021. до 30.08.2021. године, сваке суботе, са почетком од 18.00 часова, до понедјељка до 05.30 часова, Улица краља Петра I Карађорђевића, на дијелу од Трга српских владара до Улице Марије Бурсаћ, биће затворена за саобраћај, односно биће претворена у пјешачку зону.
  • У току су радови на рехабилитацији локалног пута Сарачица-Чокорска Поља, због чега се саобраћај од 07.00 до 17.00 часова, на мјесту извођења радова, одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Предвиђено је да овакав режим у одвијању саобраћаја буде актуелан до 25.09.2021. године.