Сервисне информације

Home / Грађани / Сервисне информације

21./22.9. 2023. године

Најважније сервисне информације и извјештаји дежурних служби.

Електрична енергија

Уредна испорука електричне енергије.

За данас, 22. септембар најављено је сљедеће искључење електричне енергије:

– 08.00 до 11.00 часова дио улице Јасеновачких логораша бр.9;
– 08.00 до 15.00 часова дијелови насеља: Бронзани Мајдан, Суботица, Мелина, Мирчићи, Перван и Голеши;
– 09.00 до 10.00 часова дијелови улица: Мајевичка, Раковачких рудара и Тромеђе;
– 09.00 до 11.00 часова дио насеља Шимићи, те дијелови улица: Првог крајишког корпуса, Паве Радана и Петра Кочића;
– 09.00 до 12.00 часова дијелови улица: Рајка Боснића бр.5,7,9 и 13 и Саве Љубоје бр.36 и 38;
– 09.00 до 14.00 часова дијелови улица: Петра Великог, Првог крајишког пролетрског батаљона, Изворска, Липљанска и Пете козарске бригаде, те дијелови насеља: Верићи (Вучковци, Кукићи и Миљевићи);
– 11.30 до 13.30 часова дио насеља Пријаковци.

 

Вода

Водовод – снабдијевање града водом је уредно, а квалитет испоручене воде задовољава одредбе Правилника о хигијенској исправности воде за пиће.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ:

Предузеће „Водовод а.д.“ обавјештава да ће 21. септембра изводити радове на цјевоводу у Улици Горана Радуловића Бимбе (Центар), Лепавинској (Мотике), Карађорђевој (Лауш), Банијској (Петрићевац), Видовданској (Центар) и Скендера Куленовића (Кочићев вијенац).

У Мотикама је настављена изградња цјевовода, док ће у мјесним заједницама Крупа на Врбасу и Бочац екипе „Водовода“ отклањати кварове.

Грађани који су заинтересовани за бесплатне водоводне прикључке, све потребне информације могу добити на сљедећи начин:

-путем телефона: 051/498-978 и 051/498-969,
-путем и-мејла: info@vodovod-bl.com,
-адреса: Марије Бурсаћ број 4, Бања Лука, канцеларија 113.

Дежурне службе

Полицијска управа Бања Лука – забиљеженo je 11 кривичних дјела. Јавни ред и мир је нарушен једанпут. Догодиле су се 23 саобраћајне незгода.

Служба хитне помоћи – прегледано је 76 пацијената и обављено је 20 кућних посјета.

Гинеколошко – акушерска клиника – рођено је 12 беба и то пет дјевојчица и седам дјечака.

Ватрогасна јединица – је имала двије интервенције.

Временска прогноза – Топло и умјерено облачно уз сунчане периоде. Поподне и увече облачно, вјетровито и углавном суво. Вјетар умјерен југозападни, увече вјетар јача. Минимална температура ваздуха око 17°С. Максимална температура ваздуха око 31°С.

 

Измјене у саобраћају

ОБАВЈЕШТЕЊA:

***

До 25. фебруара 2024. године биће измијењен режим одвијања саобаћаја у Суботичкој улици, на начин да се заузме највише јадна половина коловоза на дијелу од магистралног пута до Дјевојачког моста, због извођења радова на реконструкцији Суботичке улице у насељу Шарговац.

За вријеме извођења радова, регулисање и преусмјеравање саобраћаја вршиће се на прописан начин постављањем привремене саобраћајне сигнализације.

Моле се сви учесници у саобраћају за опрез и разумијевање, због отежаног одвијања саобраћаја за вријеме извођења радова.

Радове изводи „GRUPA FORTIS“ д.о.о. Бања Лука.

***

Обавјештавају се грађани да ће од 3. јула 2023. године до 28. фебруара 2024. године због извођења грађевинских радова, а на основу Уговора о реконструкцији саобраћајнице са изградњом тротоара у улицама Пут српских бранилаца и 16. крајишке НОУ бригаде, доћи до измјене у режиму одвијања саобраћаја у улици Пут српских бранилаца у непосредној близини раскрснице са Улицом Ненада Костића.

У питању је дионица од Тржног центра ,,ОБИ“ до границе са општином Лакташи, а саобраћај ће се одвијати на начин да се заузме највише једна половина коловоза.

Саобраћај ће се регулисати наизмјенично једносмјерним пропуштањем возила слободном површином коловоза помоћу ручних помагала (заставице или таблице).

Моле се сви учесници у саобраћају за опрез и разумјевање, због отежаног одвијања саобраћаја за вријеме извођења радова.

Одјељење за саобраћај и путеве обавјештава грађане да ће, због изградње новог моста преко ријеке Широка, доћи до обуставе саобраћај за сва возила и пјешаке у Улици пут српских бранилаца (у зони моста преко ријеке Широка). од 3. јула па до краја године.

За вријеме обуставе саобраћаја, извршиће се преусмјеравање аутобуса на линијама јавног градског, приградског и републичког превоза, и то :

-линије 13 А (Нова болница –Залужани) и републичка линија Бања Лука – Трн, преусмјеравају из смјера Трна, из Улице пут српских бранилаца десно у Улицу Паје Јовановића лијево кроз приватни посјед  фирме, преко моста, до Улице пут српских бранилаца и даље постојећом трасом, у повратку истим улицама обрнутим редослиједом;

– остале републичке линије из смјера Трна се у Трну на кружном току преусмјеравају на брзу цесту (Бања Лука – Лакташи), а из смјера града из Улице Бранка Поповића, се преусмјеравају лијево на пут за Приједор, па десно на брзу цесту (Бања Лука – Лакташи).

За вријеме извођења радова пјешачки саобраћај ће се одвијати пјешачком стазом, која је прописно обиљежена.

За вријеме трајања обуставе саобраћаја, теретни саобраћај ће такође бити преусмјерен на брзу цесту (Бања Лука – Лакташи).

За вријеме трајања обуставе саобраћаја регулисање и преусмјеравање саобраћаја вршиће се на прописан начин постављањем привремене саобраћајне сигнализације.

Моле се сви учесници у саобраћају за опрез и разумијевање, због отежаног одвијања саобраћаја за вријеме извођења радова.

Радове изводи  предузеће „Grupa Fortis“ д.о.о. Бања Лука.