Сервисне информације

Home / Грађани / Сервисне информације

21/22.10.2021. године

Најважније сервисне информације и извјештаји дежурних служби.

Електрична енергија

Снабдијевање града електричном енергијом је уредно.

Због радова за 22. октобар 2021. године, најављена су сљедећа искључења електричне енергије:
  • Од 09.00 до 13.30 часова дио насеља Јаворани.
  • Од 09:00 до 14:00 часова дио насеља Милана Бранковића, те дијелови насеља Јошикова Вода – Стјепановићи, Кола Касиповићи.
  • Од 11:00 до 13:00 часова дијелови улица: Гаврила Принципа, Браце Поткоњака, Устанички пут, Пионирска, Старчевица, Орловачки пут, Крфска, Милешевска и Пере Дрљаче, те дијелови насеља: Лауш, Побрђе, Мочила, Трла и Шибови.

Топлотна енергија

Испорука топлотне енергије данас је уредна и нема планираних искључења.

Вода

Водовод – снабдијевање града водом је уредно, а квалитет испоручене воде задовољава одредбе правилника о хигијенској исправности воде за пиће.

Дежурне службе

Полицијска управа Бања Лука –  забиљежена су четири кривична дјела. Јавни ред и мир је нарушен два пута. Догодиле се 11 саобраћајних незгода.

Служба хитне помоћи – прегледано је 86 пацијената и обављено је 16 кућних посјета.

Гинеколошко – акушерска клиника – рођено је осам беба – двије дјевојчице и шест дјечака.

Ватрогасна јединица – имала је једну интервенцију.

Прогноза времена РХМЗ – Јутро и током  дана облачно са кишом, повремено и пљусковима, а могућ је и накратко појачан ветар. Дневна температура у паду.  Вјетар слаб до умјерен источни. Минимална јутарња температура ваздуха око 11°С. Највиша  дневна температура ваздуха око 17°С.

Измјене у саобраћају

▶️ Због санације клизишта, од 19. до 23. октобра, од 8.00 до 17.00 часова, у Улици краља Александра I Карађорђевића, у зони клизишта у дужини од око 300 метара, од мостића према Мотикама – биће обустављен саобраћај за сва возила, осим за аутобусе јавног превоза путника. За вријеме извођења радова биће омогућен пјешачки саобраћај.

▶️ Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута, дионица Бања Лука (Рударска)-Српске Топлице обустављен је саобраћај на наведеном дијелу пута, уз привремено постављену сигнализацију, која ће преусмјеравати саобраћај. Теретна возила се на кружном току код Центрума преусмјеравају на Источни транзит, до новоизграђеног моста у С.Топлицама, док се путничка возила (на дијелу од раскрснице са Солунском улицом до уклапања са Козарском улицом) преусмјеравају градским саобраћајницама.Ова одлука се неће односити на саобраћај теретних возила којима се врши достава на територији града Бањалуке, на возила локалног становништа због прилаза кућама и на возила хитне медицинске помоћи. Радови су планирани до 22.10.2021. године.