„Ој Косово, Косово“ : Малишани са Koсова и Метохије наступили у Бањој Луци

Уз присуство бројних грађана у порти Храма Христа Спаситеља, одржан је културно-умјетнички програм „Ој Косово, Косово“ посвећен Задужбини за Косово и Метохију.

Програму, током којег су дјеца са Космета и бањалучка пјевачка група „Дар“ пјевала пјесме посвећене Косову и Метохији, присуствовао је шеф Кабинета градоначелника Владимир Грујић.

Предсједник Србског сабрања „Баштионик“ Предраг Адамовић казао је, током обраћања, да је важно што се глас о Косову чуо баш из Храма Христа Спаситеља, који је бомбардован и срушен, а потом се милошћу и промишљу Божијом поново издигао у свој својој љепоти.

-То чудо Божије које се збило на овом мјесту, је довољно да вјерујемо да ће Божија милост донијети слободу српском народу на Косову и Метохији, који вијековима страда, али се упркос свему бори и опстаје – поручио је Адамовић.

Он је истакао да људима са Космета много значи подршка, и то не само у материјалном смислу, него им највише значи наша подршка у братском и људском смислу.

Предсједница Епархијске хуманитарне организације „Мајка девет Југовића“ из Грачанице Светлана Стевић изразила је велику захвалност за сву љубав и лијепе ријечи које је Бања Лука вечерас послала.

-Много значи подршка коју дајете нама који тамо живимо и боримо се. Остаћемо тамо да бранимо нашу свету земљу, да сачувамо нашу Пећку патријаршију, наше Дечане и Грачаницу, наш Призрен, Гњилане, Косовску Митровицу, Звечан и све оно што је вијековима било наше – поручила је Стевићева.

Подсјећамо, Град Бања Лука подржао је ову манифестацију, а у јутарњим часовима је у Градској управи уприличен пријем за малишане са Косова и Метохије.

Галерија фотографија: