Dječije carstvo: Afirmacija dječijeg stvaralaštva

Međunarodni festival dječije poezije „Dječije carstvo“ ove godine će biti održan 14. i 15. oktobra.

Riječ je o događaju koji je već preko deset godina najbrojniji, najveći i najkvalitetniji festival dječije poezije u regionu.

Svaki put na konkurs organizatorima pristigne preko 8.000 radova iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, te iz čitave Bosne i Hercegovine.

Ove godine, oko sedamdeset finalista će biti dio bogate, završne priredbe, gdje će imati priliku da čitaju svoje radove, te će se na taj način boriti za dodatne nagrade, dok pobjednike ovog festivala, očekuje nagrada „Mali princ“ i „Mala princeza“.

Radovi finalista, ali i svih onih mladih pisaca koji su ušli u uži izbor, biće štampani u Zborniku festivala, koji će biti dostupan u 1.000 primjeraka.

Finalno veče poezije zakazano je za 15. oktobar sa početkom u 12.00 časova, a održaće se u pozorišnoj sali SC „Obilićevo“.

Podsjećamo, prošle godine je, zbog epidemije virusa korona, ova manifestacija bila održana virtuelnim putem, ali to nije umanjilo njen značaj.

Ove godine, epidemija virusa korona odložila je ovu tradicionalnu manifestaciju, pa se umjesto u aprilu, kada se inače održava, pomjerena je za oktobar.

Međunarodni festival „Dječije carstvo“ je manifestacija od značaja za Grad Banju Luku.

.