Дјечије царство: Афирмација дјечијег стваралаштва

Међународни фестивал дјечије поезије „Дјечије царство“ ове године ће бити одржан 14. и 15. октобра.

Ријеч је о догађају који је већ преко десет година најбројнији, највећи и најквалитетнији фестивал дјечије поезије у региону.

Сваки пут на конкурс организаторима пристигне преко 8.000 радова из Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, те из читаве Босне и Херцеговине.

Ове године, око седамдесет финалиста ће бити дио богате, завршне приредбе, гдје ће имати прилику да читају своје радове, те ће се на тај начин борити за додатне награде, док побједнике овог фестивала, очекује награда „Мали принц“ и „Мала принцеза“.

Радови финалиста, али и свих оних младих писаца који су ушли у ужи избор, биће штампани у Зборнику фестивала, који ће бити доступан у 1.000 примјерака.

Финално вече поезије заказано је за 15. октобар са почетком у 12.00 часова, а одржаће се у позоришној сали СЦ „Обилићево“.

Подсјећамо, прошле године је, због епидемије вируса корона, ова манифестација била одржана виртуелним путем, али то није умањило њен значај.

Ове године, епидемија вируса корона одложила је ову традиционалну манифестацију, па се умјесто у априлу, када се иначе одржава, помјерена је за октобар.

Међународни фестивал „Дјечије царство“ је манифестација од значаја за Град Бању Луку.

.