Велико интересовање: Првог дана стигао 61 захтјев за подршку породиљама

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Пуно мајки са бебама, данашња је весела слика из Градске управе.

Већ првог дана предаје захтјева за новчану подршку приликом рођења дјетета, владало је велико интересовање мајки које су дошле у Градску управу да предају потребну документацију.

Тако је данас, до 15.00 часова до када се врши пријем поднесака у Пријемној канцеларији, примљен укупно 61 захтјев за ову врсту подршке Града за пронаталитетну политику.

Подсјећамо да све мајке које су стекле потомство од 01. јануара 2021. године могу да поднесу захтјев за исплату новчане подршке у износу од 500 КМ до 2.000 КМ.

Уз попуњен захтјев, потребно је приложити сљедећу документацију:

  • увјерење о пребивалишту на територији града Бања Лука у непрекидном трајању двије године и дуже за мајку, односно оца дјетета уколико мајка нема пријављено пребивалиште на територији града Бања Лука у непрекидном трајању двије године и дуже, односно хранитеља или старатеља;
  • копију картице текућег рачуна;
  • кућну листу;
  • увјерење о пребивалишту на територији града Бања Лука за дијете.

Захтјеви се предају у Пријемној канцеларији Градске управе (соба 16) шалтер 1 или 2.

За све додатне информације, заинтересовани се могу обратити Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт, путем телефона број: 051/244-444, локал 712 (контакт особа: Катарина Тодић) или лично у канцеларију број 24.

Када је ријеч о висини подршке, за прворођено и другорођено дијете Град ће додијелити 500 КМ, и то на дан рођења 250 КМ, те за први рођендан 250 КМ.

Свако треће дијете Град ће наградити са 700 КМ, 350 КМ за дан рођења, те додатних 350 КМ за први рођендан.

За четврто и свако наредно дијете биће исплаћена подршка Града у укупном износу од 2.000 КМ, од којих ће 1.000 КМ бити исплаћено на дан рођења, а 1.000 КМ за први рођендан.

Преузмите образац ОВДЈЕ.