Veliko interesovanje: Prvog dana stigao 61 zahtjev za podršku porodiljama

 Foto: A. Čavić

Foto: A. Čavić

Puno majki sa bebama, današnja je vesela slika iz Gradske uprave.

Već prvog dana predaje zahtjeva za novčanu podršku prilikom rođenja djeteta, vladalo je veliko interesovanje majki koje su došle u Gradsku upravu da predaju potrebnu dokumentaciju.

Tako je danas, do 15.00 časova do kada se vrši prijem podnesaka u Prijemnoj kancelariji, primljen ukupno 61 zahtjev za ovu vrstu podrške Grada za pronatalitetnu politiku.

Podsjećamo da sve majke koje su stekle potomstvo od 01. januara 2021. godine mogu da podnesu zahtjev za isplatu novčane podrške u iznosu od 500 KM do 2.000 KM.

Uz popunjen zahtjev, potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

  • uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banja Luka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže za majku, odnosno oca djeteta ukoliko majka nema prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Banja Luka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže, odnosno hranitelja ili staratelja;
  • kopiju kartice tekućeg računa;
  • kućnu listu;
  • uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banja Luka za dijete.

Zahtjevi se predaju u Prijemnoj kancelariji Gradske uprave (soba 16) šalter 1 ili 2.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, putem telefona broj: 051/244-444, lokal 712 (kontakt osoba: Katarina Todić) ili lično u kancelariju broj 24.

Kada je riječ o visini podrške, za prvorođeno i drugorođeno dijete Grad će dodijeliti 500 KM, i to na dan rođenja 250 KM, te za prvi rođendan 250 KM.

Svako treće dijete Grad će nagraditi sa 700 KM, 350 KM za dan rođenja, te dodatnih 350 KM za prvi rođendan.

Za četvrto i svako naredno dijete biće isplaćena podrška Grada u ukupnom iznosu od 2.000 KM, od kojih će 1.000 KM biti isplaćeno na dan rođenja, a 1.000 KM za prvi rođendan.

Preuzmite obrazac OVDJE.