У току подјела позивних писама: Више од 120 пријављених за учешће на првој Скупштини грађана

У току је подјела позивних писама за формирање прве Скупштине грађана, а до сада се више од 120 грађана пријавило и на тај начин исказало интерес за учешће у овом пројекту.

Наиме, позивна писама биће достављена на укупно 5.000 насумично одабраних адреса, а грађани који добију позивно писмо имају прилику да постану чланови прве Скупштине грађана у нашем граду и на тај начин дискутују о важним друштвеним темама, те учествују у изради препорука које ће одражавати потребе и интересе свих грађана наше заједнице.

Подјела писама трајаће и наредних неколико дана, а грађани који заприме писмо, своје учешће могу потврдити најкасније до 14. децембра у складу са упутством које је приложено уз позивно писмо.

Иначе, Скупштину грађана ће чинити 35 учесника, а прво засједање на тему „Предузетништво и млади“ требало би да буде одржано у фребруару наредне године.

Иако је Град Бања Лука бројним пројектима помогао и подржао младе предузетнике у нашој заједници, кроз ову важну тему свакако ће бити отворене нове перспективе и размотрене идеје које ће допринијети унапређењу предузетништва у нашем граду.

Подсјећамо, формирање Скупштине грађана дио је пројекта  „Иновирање демократског учешћа на локалном нивоу у Босни и Херцеговини“, који Град Бања Лука реализује у сарадњи са Савјетом Европе.

Детаљније информације о Скупштини грађана погледајте овдје.