Скупштински Колегијум сутра о ванредној сједници о буџету

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Сједница Колегијума Скупштине Града на којој је требало да буде утврђен датум одржавања ванредног засједања градског парламента о буџету, одгођена је и биће одржана сутра, 8. априла.

Градоначелник Драшко Станивуковић истакао је да је на овој сједници требало да се договори датум сједнице Скупштине која треба да разматра најважнији градски документ, због чијег је неусвајања град тренутно у великим проблемима.

-Због бројних обавеза које имам, закаснио сам на сами почетак сједнице Колегијума, али сходно важности теме данашњег засједања, требало је да ме причекају. Ни сједница Скупштине Града никада није почела на вријеме, па нико није правио проблем – казао је градоначелник.

Истиче да нема замјеника и да нико други нема у потпуности овлаштења да га мијења.

-Велики је број обавеза и изазова са којима треба управљати у двије кризе, са пандемијом и без буџета – нагласио је он.

Предсједник Скупштине града Бање Луке, Младен Илић казао је да се сједница Колегијума помијера за сутра, за 10 часова.

– Немам модалитет да одборнике односно шефове клубова задржим у сали и да некога сачекамо. Изгубли су стрпљење и напустили салу и на тај начин данас нисмо имали потребан кворум, а и сам градоначелник није присуствовао који је као предлагач морао да буде – образложио је Илић одлуку о одгађању данашње сједнице Колегијума.

Нагласио је да је важно да се Колегијум састане и утврди термин и дневни ред ванредне сједнице.

-Показали смо у претходним данима, и Скупштина и Градска управа, да смо кренули једним нормалним путем и свему овом даћу поново прилику за сутра за када ће бити упућен и позив за нову сједницу Колегијума – навео је он.