Skupštinski Kolegijum sutra o vanrednoj sjednici o budžetu

 Foto: A. Čavić

Foto: A. Čavić

 Foto: A. Čavić

Foto: A. Čavić

Sjednica Kolegijuma Skupštine Grada na kojoj je trebalo da bude utvrđen datum održavanja vanrednog zasjedanja gradskog parlamenta o budžetu, odgođena je i biće održana sutra, 8. aprila.

Gradonačelnik Draško Stanivuković istakao je da je na ovoj sjednici trebalo da se dogovori datum sjednice Skupštine koja treba da razmatra najvažniji gradski dokument, zbog čijeg je neusvajanja grad trenutno u velikim problemima.

-Zbog brojnih obaveza koje imam, zakasnio sam na sami početak sjednice Kolegijuma, ali shodno važnosti teme današnjeg zasjedanja, trebalo je da me pričekaju. Ni sjednica Skupštine Grada nikada nije počela na vrijeme, pa niko nije pravio problem – kazao je gradonačelnik.

Ističe da nema zamjenika i da niko drugi nema u potpunosti ovlaštenja da ga mijenja.

-Veliki je broj obaveza i izazova sa kojima treba upravljati u dvije krize, sa pandemijom i bez budžeta – naglasio je on.

Predsjednik Skupštine grada Banje Luke, Mladen Ilić kazao je da se sjednica Kolegijuma pomijera za sutra, za 10 časova.

– Nemam modalitet da odbornike odnosno šefove klubova zadržim u sali i da nekoga sačekamo. Izgubli su strpljenje i napustili salu i na taj način danas nismo imali potreban kvorum, a i sam gradonačelnik nije prisustvovao koji je kao predlagač morao da bude – obrazložio je Ilić odluku o odgađanju današnje sjednice Kolegijuma.

Naglasio je da je važno da se Kolegijum sastane i utvrdi termin i dnevni red vanredne sjednice.

-Pokazali smo u prethodnim danima, i Skupština i Gradska uprava, da smo krenuli jednim normalnim putem i svemu ovom daću ponovo priliku za sutra za kada će biti upućen i poziv za novu sjednicu Kolegijuma – naveo je on.