Реализован пројекат „Мудар родитељ, срећно дијете“

 Фото: Удружење „Тесла свијет образовања“

Фото: Удружење „Тесла свијет образовања“

Удружење „Тесла свијет образовања“ реализовало је пројекат „Мудар родитељ, срећно дијете“.

-У току пет мјесеци трајања пројекта, 90 дјеце предшколског узраста из три приватне предшколске установе у Бањој Луци учествовало је у радионицама о емоционалној интелигенцији,  асертивном понашању и правилној исхрани, на којима су стекли знања о препознавању емоција, адекватном реаговању на непријатне емоције, развоју емпатије са циљем превенције насилног понашања, те усвајању здравих навика – саопштили су из овог Удружења.

Како су навели, едукације за родитеље и васпитаче су, због епидемиолошких мјера, одржане путем доступних онлајн апликација и канала, са око 90 учесника. Обрађене су теме о емоционалној интелигенцији, предностима и замкама дигитализације, важности асертивне комуникације у васпитању и свакодневном животу, о постављању граница, те усвојене технике за даљи рад са дјецом.

Креиран је „Мој први приручник о емоцијама и здравим навикама“ у виду бојанке, који је намијењен за рад са дјецом. Такође, израђен је и приручник за родитеље o емоционалној интелигенцији и „Ментални став“.

Закључили су да је циљ едукативних радионица био смањење изражавања непријатних емоција и агресивног понашања у фрустрирајућим ситуацијама код родитеља и дјеце, те повећање асертивне комуникације и здравих навика у оквиру породице.

Град Бања Лука суфинансирао је овај пројекат.