Gradonačelnik povodom godišnjice NATO bombardovanja: Prisjećamo se i odajemo počast svim nevinim srpskim žrtvama

Danas, nakon 24 godine od NATO bombardovanja, s neizmjernom tugom se prisjećamo i odajemo počast svim nevinim srpskim žrtvama. Republika Srpska i Banja Luka nikad neće zaboraviti ovaj zločin, poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

-Tokom bjesomučnog bombardovanja srpskih gradova i sela, bolnica i škola, vrtića i mostova ubijeno je 2.500, a ranjeno preko 12.500 građana. Na srpske njive i rijeke bacali su bombe sa osiromašenim uranijom, od čega su oboljele hiljade građana…. Sve su to činili u ime demokratije, a kršeći međunarodno pravo, u ime humanosti, a ubijajući nedužnu djecu – kazao je gradonačelnik.

Kako je istakao, naša je dužnost i obaveza da pamtimo, da se ne saginjemo i ne pokolebamo.

-Na današnji dan im poručujemo da ćemo ostati dostojanstveni u svom bolu i sjećanju, ali i svojoj vjeri i nadi da se ovako nešto neće nikad ponoviti! – naveo je gradonačelnik.

Podsjetio je da će u znak sjećanja na sve nevine žrtve, Banja Luka večeras sirenom za uzbunu i gašenjem svjetala na objektima Gradske uprave i Banskog dvora simbolično obilježiti 24- tu godišnjice ovog strašnog zločina nad srpskim narodom i zemljom.

-Pomolimo se za svu našu stradalu braću i sestre – poručio je gradonačelnik Banje Luke.