Градоначелник поводом годишњице НАТО бомбардовања: Присјећамо се и одајемо почаст свим невиним српским жртвама

Данас, након 24 године од НАТО бомбардовања, с неизмјерном тугом се присјећамо и одајемо почаст свим невиним српским жртвама. Република Српска и Бања Лука никад неће заборавити овај злочин, поручио је градоначелник Драшко Станивуковић.

-Током бjесомучног бомбардовања српских градова и села, болница и школа, вртића и мостова убијено је 2.500, а рањено преко 12.500 грађана. На српске њиве и ријеке бацали су бомбе са осиромашеним уранијом, од чега су обољеле хиљаде грађана…. Све су то чинили у име демократије, а кршећи међународно право, у име хуманости, а убијајући недужну дјецу – казао је градоначелник.

Како је истакао, наша је дужност и обавеза да памтимо, да се не сагињемо и не поколебамо.

-На данашњи дан им поручујемо да ћемо остати достојанствени у свом болу и сјећању, али и својој вјери и нади да се овако нешто неће никад поновити! – навео је градоначелник.

Подсјетио је да ће у знак сјећања на све невине жртве, Бања Лука вечерас сиреном за узбуну и гашењем свјетала на објектима Градске управе и Банског двора симболично обиљежити 24- ту годишњице овог страшног злочина над српским народом и земљом.

-Помолимо се за сву нашу страдалу браћу и сестре – поручио је градоначелник Бање Луке.