Dom zdravlja: Plan vakcinacije za period od 18. do 23. oktobra

 Foto: A. Čavić

Foto: A. Čavić

JZU „Dom zdravlja“ Banja Luka objavio je plan vakcinacije za narednu sedmicu na lokaciji vakcinalnog punkta u Ulici Branislava Nušića bb, u novoizgrađenom objektu Mjesne zajednice Petrićevac, te u ambulantama porodične medicine.

-18. oktobra biće organizovan “Dan otvorenih vrata” na vakcinalnom punktu u novoizgrađenom objektu Mjesne zajednice u naselju Petrićevac, kada će biti omogućena vakcinacija prvom dozom Sputnjik V i AstraZeneka vakcinama, a vakcinacija će se obavljati u vremenskom periodu od 09.30 do 16.00 časova.

Pored dosadašnjih punktova za vakcinaciju protiv virusa Kovid-19 koji se nalaze u prigradskim i seoskim objektima ambulanti porodične medicine, od 04.10.2021. godine otvoreno je još pet punktova u gradskim naseljima. Punktovi za vakcinaciju protiv Kovid-19  virusa su otvoreni u sljedećim ambulantama porodične medicine: Poliklinika, Obilićevo, Lauš, Lazarevo i u ambulanti porodične medicine u Platonovoj ulici. Iz Doma zdravlja apeluju na korisnike usluga navedenih ambulanti da se jave svojim timovima porodične medicine ukoliko žele da budu vakcinisani protiv Kovid-19.

Raspored rada punktova za vakcinaciju u ambulantama porodične medicine za period od 18. do 22. oktobra:

– 18. oktobar: Dragočaj, Potkozarje, Verići, Piskavica, Lauš;

– 19. oktobar: Vrbanja, Zalužani, Mišin Han, Lazarevo;

– 20. oktobar: Srpske Toplice, Karanovac, Krupa na Vrbasu, Bočac, Obilićevo;

– 21. oktobar: Kola, Agino Selo, Poliklinika, Goleši;

– 22. oktobar: Borkovići, Bronzani Majdan, Stričići, Borik (Platon).

U periodu od 19. do 23. oktobra vršiće za revakcinacija građana na punktu za vakcinaciju u novoizgrađenom objektu Mjesne zajednice u naselju Petrićevac.

Građani će telefonskim putem biti obaviješteni o terminu revakcinacije. Radno vrijeme punkta za narednu sedmicu je od 09.00 do 16.00 časova.

Iz Doma zdravlja još jednom apeluju na sve sugrađane da poštuju epidemiološke mjere kako bi se izbjegle eventualne gužve i bespotrebno zadržavanje na punktu za vakcinaciju u novoizgrađenom objektu Mjesne zajednice u naselju Petrićevac, a sve u cilju što bržeg i efikasnijeg provođenja procesa vakcinacije.