Дом здравља: План вакцинације за период од 18. до 23. октобра

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

ЈЗУ „Дом здравља“ Бања Лука објавио је план вакцинације за наредну седмицу на локацији вакциналног пункта у Улици Бранислава Нушића бб, у новоизграђеном објекту Мјесне заједнице Петрићевац, те у амбулантама породичне медицине.

-18. октобра биће организован “Дан отворених врата” на вакциналном пункту у новоизграђеном објекту Мјесне заједнице у насељу Петрићевац, када ће бити омогућена вакцинација првом дозом Спутњик В и АстраЗенека вакцинама, а вакцинација ће се обављати у временском периоду од 09.30 до 16.00 часова.

Поред досадашњих пунктова за вакцинацију против вируса Ковид-19 који се налазе у приградским и сеоским објектима амбуланти породичне медицине, од 04.10.2021. године отворено је још пет пунктова у градским насељима. Пунктови за вакцинацију против Ковид-19  вируса су отворени у сљедећим амбулантама породичне медицине: Поликлиника, Обилићево, Лауш, Лазарево и у амбуланти породичне медицине у Платоновој улици. Из Дома здравља апелују на кориснике услуга наведених амбуланти да се јаве својим тимовима породичне медицине уколико желе да буду вакцинисани против Ковид-19.

Распоред рада пунктова за вакцинацију у амбулантама породичне медицине за период од 18. до 22. октобра:

– 18. октобар: Драгочај, Поткозарје, Верићи, Пискавица, Лауш;

– 19. октобар: Врбања, Залужани, Мишин Хан, Лазарево;

– 20. октобар: Српске Топлице, Карановац, Крупа на Врбасу, Бочац, Обилићево;

– 21. октобар: Кола, Агино Село, Поликлиника, Голеши;

– 22. октобар: Борковићи, Бронзани Мајдан, Стричићи, Борик (Платон).

У периоду од 19. до 23. октобра вршиће за ревакцинација грађана на пункту за вакцинацију у новоизграђеном објекту Мјесне заједнице у насељу Петрићевац.

Грађани ће телефонским путем бити обавијештени о термину ревакцинације. Радно вријеме пункта за наредну седмицу је од 09.00 до 16.00 часова.

Из Дома здравља још једном апелују на све суграђане да поштују епидемиолошке мјере како би се избјегле евентуалне гужве и беспотребно задржавање на пункту за вакцинацију у новоизграђеном објекту Мјесне заједнице у насељу Петрићевац, а све у циљу што бржег и ефикаснијег провођења процеса вакцинације.