Нови дрворед на Петрићевцу

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић и директор НЛБ банке Радован Бајић, засадили су садницу липе у новом дрвореду у насељу Петрићевац. Ова банка поклонила је граду дрворед липе, који ће додатно обогатити зеленило Бање Луке.

-Постоје различите могућности и потребе у којима заједно можемо да учествујемо и да у нашем граду побољшамо услове живота и уљепшамо град. Један од њих је садња зеленила и Бања Лука се поноси да је град зеленила и алеја. Из различитих разлога, или урбанизације или овог недавног невремена, јавља се потреба да се саде нова или замијене постојећа стабла. Овај пут, заједно са НЛБ банком посађен је одређен број липа, што нас укупно доводи до 220 засађених стабала на подручју града у овој години – казао је градоначелник Радојичић.

Овом приликом, он је позвао и друге комапније да се прикључе оваквим акцијама и да у нашем граду обогатимо фонд зеленила.

Подсјетио је да је највећа овогодишња акција, која ће бити настављена и у наредној години, била изградња дјечијих игралишта у оквиру које смо добили 12 нових игралишта у граду.

Радован Бајић је рекао да су се са задовољством прикључили акцији обнове стабала у граду због познате чињенице да је Бања Лука град зеленила и због тога што у граду постоје и стара стабла која треба замијенити.

-Наравно град се и шири и има нове зоне које треба да имају исте карактеристике као и центар града, и да чине један хуманији и препознатљив начин живота у граду.  Учествоваћемо и у другим друштвено одговорним акцијама у заједницама гдје послујемо – закључио је Бајић.