Novi drvored na Petrićevcu

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i direktor NLB banke Radovan Bajić, zasadili su sadnicu lipe u novom drvoredu u naselju Petrićevac. Ova banka poklonila je gradu drvored lipe, koji će dodatno obogatiti zelenilo Banje Luke.

-Postoje različite mogućnosti i potrebe u kojima zajedno možemo da učestvujemo i da u našem gradu poboljšamo uslove života i uljepšamo grad. Jedan od njih je sadnja zelenila i Banja Luka se ponosi da je grad zelenila i aleja. Iz različitih razloga, ili urbanizacije ili ovog nedavnog nevremena, javlja se potreba da se sade nova ili zamijene postojeća stabla. Ovaj put, zajedno sa NLB bankom posađen je određen broj lipa, što nas ukupno dovodi do 220 zasađenih stabala na području grada u ovoj godini – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Ovom prilikom, on je pozvao i druge komapnije da se priključe ovakvim akcijama i da u našem gradu obogatimo fond zelenila.

Podsjetio je da je najveća ovogodišnja akcija, koja će biti nastavljena i u narednoj godini, bila izgradnja dječijih igrališta u okviru koje smo dobili 12 novih igrališta u gradu.

Radovan Bajić je rekao da su se sa zadovoljstvom priključili akciji obnove stabala u gradu zbog poznate činjenice da je Banja Luka grad zelenila i zbog toga što u gradu postoje i stara stabla koja treba zamijeniti.

-Naravno grad se i širi i ima nove zone koje treba da imaju iste karakteristike kao i centar grada, i da čine jedan humaniji i prepoznatljiv način života u gradu.  Učestvovaćemo i u drugim društveno odgovornim akcijama u zajednicama gdje poslujemo – zaključio je Bajić.