Staza za trčanje u parku za sve generacije

Staza za trčanje u Parku Mladen Stojanović od danas je i zvanično u funkciji. Gradonačelnik Igor Radojičić je današnjom posjetom parku i druženjem sa sugrađanima i sportistima, ozvaničio završetak radova na stazi koja je duga oko 1.200 metara i namijenjena je aktivnim sportistima i rekerativcima.

– Izgradnja staze je i jedan vid interakcije sa građanima koji su tražili da se uredi staza ovdje u parku. Širina staze je dovoljna da dva ili tri trkača mogu uporedo da trče, a podloga je urađena kvalitetno tako da se voda ne zadržava na stazi, o kao završni sloj nasut je tzv.malč, odnosno borova kora. Na ovaj način dopunjavamo sadržaje u najvećem gradskom parku. Podsjećam da smo ovdje, prije godinu dana, otvorili novo dječije igralište, osposobljeni su fontana i česma, a dalje bi trebalo da radimo na mokrim čvorovima i drugim pomoćnim objektima – rekao je Radojičić novinarima.

On je dodao da je trim-staza u Parku Mladen Stojanović samo jedan od projekata kojim se povećavaju mogućnosti za rekreativno bavljenje sportom u gradu.

– Izabran je izvođač radova za stazu koja vodi od Novoselije do Banj brda, a očekujemo da sa prduzećem Šume RS uskoro uđemo u izgradnju rekreativne zone u Trapistima – kazao je gradonačelnik.

Duško Tadić iz Atletskog kluba Banja Luka, zahvalio je Gradskoj upravi i svima koji su pomogli da se napravi ova staza. On je naglasio da je izgradnja staze veliki korak naprijed, jer će sport biti dostupan i besplatan za sve građane.

Predsjednik UO Banjalučkog polumaratona Goran Ćorić, koji je ujedno i rekreativni trkač, rekao je da je staza odlično urađena i da će trkačima značiti mnogo, ali i da će učiniti dosta na popularizaciji trčanja.

Lana Popović iz Teniskog kluba Mladost, koji se nalazi u samom parku, rekla je da će staza oživjeti park i da sada svi mogu da trče, od djece preko rekreativaca do aktivnih sportista. Kada je u pitanju TK Mladost, ona je istakla da će staza biti od velike koristi njihovim teniserima, ali i teniserima koji dolaze na banjalučki čelendžer.

Naša poznata atletičarka  Radislavka Račić, izjavila je je da je Park Mladen Stojanović stjecište i mjesto gdje treniraju svi banjalučki sportisti, a da će trim-staza samo upotpuniti kvalitetan sportski sadržaj.

Inače, ukupna vrijednost radova izgradnje trim-staze je 91.000 KM, a izvođači radova su bile firme „MKR Kremenović“ i „Univerzal BS“.