Стаза за трчање у парку за све генерације

Стаза за трчање у Парку Младен Стојановић од данас је и званично у функцији. Градоначелник Игор Радојичић је данашњом посјетом парку и дружењем са суграђанима и спортистима, озваничио завршетак радова на стази која је дуга око 1.200 метара и намијењена је активним спортистима и рекеративцима.

– Изградња стазе је и један вид интеракције са грађанима који су тражили да се уреди стаза овдје у парку. Ширина стазе је довољна да два или три тркача могу упоредо да трче, а подлога је урађена квалитетно тако да се вода не задржава на стази, о као завршни слој насут је тзв.малч, односно борова кора. На овај начин допуњавамо садржаје у највећем градском парку. Подсјећам да смо овдје, прије годину дана, отворили ново дјечије игралиште, оспособљени су фонтана и чесма, а даље би требало да радимо на мокрим чворовима и другим помоћним објектима – рекао је Радојичић новинарима.

Он је додао да је трим-стаза у Парку Младен Стојановић само један од пројеката којим се повећавају могућности за рекреативно бављење спортом у граду.

– Изабран је извођач радова за стазу која води од Новоселије до Бањ брда, а очекујемо да са прдузећем Шуме РС ускоро уђемо у изградњу рекреативне зоне у Трапистима – казао је градоначелник.

Душко Тадић из Атлетског клуба Бања Лука, захвалио је Градској управи и свима који су помогли да се направи ова стаза. Он је нагласио да је изградња стазе велики корак напријед, јер ће спорт бити доступан и бесплатан за све грађане.

Предсједник УО Бањалучког полумаратона Горан Ћорић, који је уједно и рекреативни тркач, рекао је да је стаза одлично урађена и да ће тркачима значити много, али и да ће учинити доста на популаризацији трчања.

Лана Поповић из Тениског клуба Младост, који се налази у самом парку, рекла је да ће стаза оживјети парк и да сада сви могу да трче, од дјеце преко рекреативаца до активних спортиста. Када је у питању ТК Младост, она је истакла да ће стаза бити од велике користи њиховим тенисерима, али и тенисерима који долазе на бањалучки челенџер.

Наша позната атлетичарка  Радиславка Рачић, изјавила је је да је Парк Младен Стојановић стјециште и мјесто гдје тренирају сви бањалучки спортисти, а да ће трим-стаза само употпунити квалитетан спортски садржај.

Иначе, укупна вриједност радова изградње трим-стазе је 91.000 КМ, а извођачи радова су биле фирме „МКР Кременовић“ и „Универзал БС“.