Станивуковић: Жеља нам је да Бања Лука поново буде град спорта

 

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

-Заиста сам поносан на наш град у коме је у свега пар дана организовано једно пливачко такмичење са више од 400 дјеце и турнир у каратеу са више од 600 такмичара – рекао је ово градоначелник Драшко Станивуковић који је у дворани „Борик“ отворио 2. Српска опен, међународни карате турнир у организацији Карате савеза Републике Српске.
Он је изразио наду да ће и у наредном периоду бити сличних такмичења и спортских манифестација што Бања Луку ставља  на трон, оног што је циљ Града, а да буде оно што је некад била – град спорта.
-Овај турнир је веома важан за нас, и желимо да буде традиционалан. Град ће увијек подржати, како  финансијски, тако и кроз уступање дворане „Борик“, нашег храма спорта. Знам да је за организаторе, Карате савез Републике Српске, важно да овај турнир буде од значаја за Град  и то је нешто о чему ћемо у наредном периоду разговарати – истакао је градоначелник.
Он је закључио да је поносанна то  што види много младих људи који се баве овим спортом, те да упркос једном изазовним временима у којима се налазимо, спорт и спортске активности и даље живе у нашем граду.
Предсједник Карате савеза РС Мирољуб Кременовић прецизирао је да на турниру учествује 620 спортиста из 70 клубова који долазе из пет земаља, те да се водило рачуна да приликом такмичења на татамију буде максимално до 50 такмичара.
-Ово такмичење организује наш Карате савез и гледамо га као централни турнир који ће бити традиционалан и организован дуги низ година- рекао је Кременовић и изразио своју захвалност градоначелнику Станивуковићу и Граду за подршку у организацији турнира.

undefined