Завршена подјела позивних писама: Пријаве за учешће у првој Скупштини грађана отворене до 14. децембра

Завршена је подјела позивних писама за формирање прве Скупштине грађана, а у оквиру пројекта „Иновирање демократског учешћа на локалном нивоу у Босни и Херцеговини“, који Град Бања Лука реализује у сарадњи са Савјетом Европе.

Наиме, позивна писама достављена су на укупно 5.000 насумично одабраних адреса, а до сада је преко 200 грађана исказало интересовање да постану чланови прве Скупштине грађана у нашем граду и на тај начин дискутују о важним друштвеним темама, те учествују у изради препорука које ће одражавати потребе и интересе свих грађана наше заједнице.

Грађани који су запримили писмо, пријавити се могу најкасније до 14. децембра у складу са упутством које је приложено уз позивно писмо.

Иначе, Скупштину грађана ће чинити 35 учесника, а прво засједање на тему „Предузетништво и млади“ требало би да буде одржано у фребруару наредне године.

Иако је Град Бања Лука бројним пројектима помогао и подржао младе предузетнике у нашој заједници, кроз ову важну тему свакако ће бити отворене нове перспективе и размотрене идеје које ће допринијети унапређењу предузетништва у нашем граду.

Детаљније информације о Скупштини грађана погледајте овдје.