Уторак у Банском двору: О поезији и још којечему

У Вијећници Културног центра Бански двор, у уторак 18. априла, у госте долазе Драго Гламузина и Фрида Шарар, а у склопу фестивала „Императив“ који организује Удружење за промоцију и популаризацију књижевности.

-Драгу сте већ упознали кроз програме „Императива“ као изванредног пјесника и прозаисту, али и као уредника издавачке куће В.Б.З. Пјесникиња и колумнисткиња Фрида Шарар је регионална интернет звијезда која је поезију наметнула и приближила конзументима друштвених мрежа. За њу нема књижевности која би се бивањем на друштвеним мрежама могла банализовати да не би била достојна укоричавања – наведено је у саопштењу.

Додају да оно што повезује Фриду и Драгу је поезија кроз коју излажу оно најинтимније, оно што им окупира мисли у одређеном прериоду живота, у потпуности искрено, без цензуре.

-Фрида и Драго ће у Вијећници Банског двора представити Фридину збирку поезије „Удаљена једну стварност одавде“ и Драгину збирку сабраних пјесама „Црни зец“. Немојте пропустити овај јединствен књижевни догађај! Видимо се 18.4. у 19:00 часова у Вијећници Банског двора – додају из „Императива“.

Бесплатне позивнице за овај догађај могу се преузети на билетарници Банског двора.