Прославимо заједно: У сриједу видео-пројекција и концерт за рођендан Градске управе

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Градска управа сутра, 1. децембра слави 90. рођендан и тим поводом приредиће до сада невиђени спектакл – свјетлосну пројекцију на згради Градске управе. Уз овај мултимедијални догађај, сутра од 19.00 часова испред главног улаза у Градску управу суграђани ће имати прилику да уживају и у наступу Градског тамбурашког оркестра.

Како би вратила дашак златног доба, Градска управа од 1. до 5. децембра организује манифестацију под називом „Златно доба поводом 90 година Градске управе“, а суграђани су позвани да се придруже свим догађајима организованим у част бану Светиславу Тиси Милосављевићу, за вријеме чије владавине је наш град доживио свој највећи успон.

У златно доба вратиће нас и глумци који ће се наћи у улози бана, његове супруге и чиновника, а са којима ће се сви грађани моћи дружити и фотографисати у главном холу Градске управе, уз посебну сценографију из златног доба.

У Банском двору, током трајања манифестације, биће отворена изложбена поставка „У посјети бану“, а за посјетиоце биће омогућено стручно вођење од стране аутора поставке Надежде Лазаревић Ковачевић и Драгана Ковачевића.

У сарадњи са Народним позориштем Републике Српске 2. децембра у 20.00 часова биће изведена представа „Златно доба“, а Градска управа поклонила је карте суграђанима.