У Градској управи уприличен пријем за дјецу са Косова и Метохије

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

У просторијама Градске управе уприличен је пријем за дјецу са Косова и Метохије, представнике хуманитарне организације „Мајка девет Југовића“ и Србског собрања „Баштионик“.

Шеф Кабинета градоначелника Бање Луке Владимир Грујић исказао је задовољство због сусрета и казао да је са представницима удружења „Мајка девет Југовића“ разговарао о свакодневици нашег народа на Космету.

– За наш народ на Косову је врло значајна подршка коју им грађани Бање Луке и Републике Српске годинама пружају, а посебно желим да похвалим рад, али и да се захвалим представницима Србског собрања „Баштионик“ које већ годинама уназад подржава наш народ на Косову – истакао је Грујић.

Он је додао да ће Град подржати и изградњу дневног центра „Подржи ме“ у Косовској Митровици, те позвао све наше суграђане да постану задужбинари и да на тај начин покажемо нашем народу са Космета да није сам.

Светлана Стевић, предсједница хуманитарног удружења „Мајка девет Југовића“ из Грачанице, које свакодневно спреми преко 2.000 оброка за наш народ на Косову,  казала је да им грађани Бање Луке и Републике Српске годинама пружају значајну подршку.

-Много нам значи подршка и љубав коју грађани Републике Српске исказују, те се надам да ћете и ви имати прилику да дођете код нас на просторе Косова и Метохије, да видите наше светиње, али и да се директно упознате са животом људи који тамо живе – казала је Стевић.

Предраг Адамовић, предсједник Србског собрања „Баштионик“ исказао је захвалност Кабинету градоначелника на подршци око организације доласка пријатеља са Косова и Метохије, али и подршци у организацији догађаја који ће бити уприличен вечерас у порти Храма Христа Спаситеља.

-„Баштионик“ већ дуги низ година организује акције прикупљања и подјеле помоћи Србима који остају на својим огњиштима на Косову и Метохији. Пројекат „Задужбина за Косово и Метохију“ је трајно активан и има за циљ да свако одвоји онолико колико може. На тај начин подржавамо материјално нашу дјецу са простора Косова и Метохије, кад им већ слободу не можемо дати – истакао је Адамовић.

Павлина Радовановић из Ораховца, једна од дјевојчица која ће вечерас пјевати пјесме са Косова у срцу Републике Српске позвала је све Бањалучане да вечерас од 19.30 часова присуствују програму посвећеном Задужбини за Косово и Метохију „Ој Косово, Косово“, који ће бити одржан у порти Храма Христа Спаситеља.

Галерија фотографија: