U Gradskoj upravi upriličen prijem za djecu sa Kosova i Metohije

 Foto: A. Čavić

Foto: A. Čavić

U prostorijama Gradske uprave upriličen je prijem za djecu sa Kosova i Metohije, predstavnike humanitarne organizacije „Majka devet Jugovića“ i Srbskog sobranja „Baštionik“.

Šef Kabineta gradonačelnika Banje Luke Vladimir Grujić iskazao je zadovoljstvo zbog susreta i kazao da je sa predstavnicima udruženja „Majka devet Jugovića“ razgovarao o svakodnevici našeg naroda na Kosmetu.

– Za naš narod na Kosovu je vrlo značajna podrška koju im građani Banje Luke i Republike Srpske godinama pružaju, a posebno želim da pohvalim rad, ali i da se zahvalim predstavnicima Srbskog sobranja „Baštionik“ koje već godinama unazad podržava naš narod na Kosovu – istakao je Grujić.

On je dodao da će Grad podržati i izgradnju dnevnog centra „Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici, te pozvao sve naše sugrađane da postanu zadužbinari i da na taj način pokažemo našem narodu sa Kosmeta da nije sam.

Svetlana Stević, predsjednica humanitarnog udruženja „Majka devet Jugovića“ iz Gračanice, koje svakodnevno spremi preko 2.000 obroka za naš narod na Kosovu,  kazala je da im građani Banje Luke i Republike Srpske godinama pružaju značajnu podršku.

-Mnogo nam znači podrška i ljubav koju građani Republike Srpske iskazuju, te se nadam da ćete i vi imati priliku da dođete kod nas na prostore Kosova i Metohije, da vidite naše svetinje, ali i da se direktno upoznate sa životom ljudi koji tamo žive – kazala je Stević.

Predrag Adamović, predsjednik Srbskog sobranja „Baštionik“ iskazao je zahvalnost Kabinetu gradonačelnika na podršci oko organizacije dolaska prijatelja sa Kosova i Metohije, ali i podršci u organizaciji događaja koji će biti upriličen večeras u porti Hrama Hrista Spasitelja.

-„Baštionik“ već dugi niz godina organizuje akcije prikupljanja i podjele pomoći Srbima koji ostaju na svojim ognjištima na Kosovu i Metohiji. Projekat „Zadužbina za Kosovo i Metohiju“ je trajno aktivan i ima za cilj da svako odvoji onoliko koliko može. Na taj način podržavamo materijalno našu djecu sa prostora Kosova i Metohije, kad im već slobodu ne možemo dati – istakao je Adamović.

Pavlina Radovanović iz Orahovca, jedna od djevojčica koja će večeras pjevati pjesme sa Kosova u srcu Republike Srpske pozvala je sve Banjalučane da večeras od 19.30 časova prisustvuju programu posvećenom Zadužbini za Kosovo i Metohiju „Oj Kosovo, Kosovo“, koji će biti održan u porti Hrama Hrista Spasitelja.

Galerija fotografija: