Градски штаб за ванредне ситуације позвао на поштовање прописаних мјера

Градски штаб за ванредне ситуације је и са данашње сједнице позвао грађане да поштују све прописане мјере јер је епидемиолошка ситуација на подручју града и даље неповољна.

Препоручене су појачане мјере хигијене, те ношење маски на отвореном гдје није могуће држати физичку дистанцу.

У оквиру превентивних мјера, најављена је и медијска кампања „Дисциплином до здравља“ која има за циљ подизање свијести о превенцији ширења заразе вирусом корона.

Штаб је позвао грађане да предстојећи празник 8. март обиљеже у складу са епидемиолошким мјерама, без окупљања.

На сједници Штаба је договорено које ће институције чинити оперативни тим за вакцинацију, те речено да је потенцијална локација за сам процес вакцинације дворана Борик о чему ће се коначна одлука донијети у наредном периоду. У вези са вакцинацијом, договорено је да се крене са набавком потребне опреме како би све било спремно за почетак тог процеса.

Дом здравља Бања Лука је због повећаног прилива пацијената са респираторним инфекцијама повећао број тимова за рад у АРИ амбулантама и педијатријским амбулантама.

Штаб је данас препоручио рад од куће у фирмама у којима је то могуће, о чему ће бити упућен и допис свим јавним и приватним фирмама. Такође, у плану је и модификација рада у Градској управи.

Најављене су појачане контроле инспекције, те појачан епидемиолошки надзор над фирмама и установама.

Сљедећа сједница Штаба биће одржана у сриједу, у 11 часова, а по потреби – и прије.