Спортске секције поново у школама: Позив професорима физичког васпитања

 Фото архива

Фото архива

Град Бања Лука позива професоре физичког васпитања и спорта да се пријаве за рад са основцима у оквиру пројекта „Развој спорта кроз школске спортске секције“, чија се реализација планира током нове школске године.

-Захваљујући пројекту Града под називом „Развој спорта кроз школске спортске секције“, чији се наставак планира реализовати и у школској 2021/2022. години, бањалучки основци имаће прилику да се баве спортским активностима и створе навику бављења спортом и физичким активностима током цијелог живота. Истовремено, професори са Бироа за запошљавање добиће могућност да стекну искуство и заврше приправнички стаж, а незапослени и запослени професори да усаврше своје технике и вјештине рада са дјецом у струци – истакли су из Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт.

Након што се јавни позив заврши и изаберу кандидати који ће учествовати у реализацији овог пројекта, исти ће бити обавјештени о даљњим активностима.

-Напомињемо да изабрана лица на стручном оспособљавању ће бити ангажована у редовној настави, као и у секцијама са ученицима од 2. до 5. разреда, а незапослени и запослени професори ће радити само у секцијама, од 2. до 5. разреда – навели су из ресорног одјељења.

Јавни позив за избор лица у реализацији пројекта „Развој спорта кроз школске спортске секције“ у школској 2021/2022. години отворен је до 20. августа 2021. године и доступан је ОВДЈЕ.