Скупштина Града о буџету на ванредној сједници

 Фото: Град Бања Лука

Фото: Град Бања Лука

Трећа ванредна сједница Скупштине Града на којој ће бити разматран нови приједлог градског буџета, биће одржана сутра, 14. априла, са почетком у 14.00 часова.

Новим приједлогом, како је раније казао градоначелник Драшко Станивуковић, уврштена је већина раније предложених амандмана, те да су одбијени само они који немају законско упориште, у смислу да Град не може исплаћивати плате установама које су у надлежности Републике.

До јуче, до 14.00 часова, био је рок за достављање амандмана на нови приједлог буџета. Скупштинска већина доставила је два амандмана, а како би се о достављеним амандманима додатно разговарало, прије сутрашње ванредне сједнице Скупштине Града, градоначелник је јутрос позвао предсједника Скупштине, Младена Илића на састанак. Међутим, до састанка није дошло јер, како је градоначелник обавијештен – представници коалиције нису били у могућности да дођу због раније преузетих обавеза, те како су навели у одговору – своје ставове у вези са достављеним амандманима предложиће на самом засједњу Скупштине Града заказаном за сутра, 14. април.

На сутрашњој ванредној сједници, одборници ће разматрати и тачке које су у уској вези са буџетом, и то приједлоге закључака о пријевременом ступању на снагу одлуке о усвајању и извршењу буџета, одлуку о извршењу буџета и одлуку о утврђивању стопе пореза на непокретности на подручју града Бање Луке за 2021. годину и информацију по закључку Скупштине која се односи на приједлог те одлуке.

Директан пренос сједнице, биће омогућен путем Фејсбук странице Града, Елта и Симић телевизије.