Градоначелник упутио нови приједлог буџета

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Градоначелник Драшко Станивуковић доставио је нови приједлог буџета Скупштини Града, који би требало да буде разматран на ванредној сједници градског парламента.

Ова сједница највјероватније биће одржана у суботу, али ће тачан термин њеног одржавања бити одређен сутра на засједању колегијума Скупштине.

-Урадили смо максимално колико је то могуће у овом тренутку и по први пут за функционисање Дома здравља издвојено је рекордних 1.215.000 КМ, затим 600.000 КМ за подршку сектору угоститељства који прошле године није уопште добио средства – нагласио је Станивуковић.

Према његовим ријечима, 200.000 КМ је додатна подршка пензионерима за субвенцију карата јавног превоза, тако да ће пензионери ове године имати 20 одсто јефтинију аутобуску карту, уз план да тај постотак наредне године буде чак 40 одсто и да се иде у правцу стратешког плана да ђаци и пензионери добију бесплатан јавни превоз.

-Преко 300.000 КМ је директна подршка јавном превозу, 12 милиона за водоснабдијевање и на тај начин максимално смо учинили колико се могло, уз учињене уштеде од 8,5 милиона КМ – навео је он.

Са оваквим буџетом, како је нагласио, додатно ће се моћи развијати и спорт, и култура, а град ће добити нове садржаје кроз вртиће, кроз игралишта, нови парк…

-Кључно је да се боримо са пандемијом, да се боримо за здравство и погођену привреду али је кључно да имамо и нормалне активности у наредном периоду када неће бити овај број заражених – закључио је градоначелник.

Предсједник Скупштине Града, Младен Илић потврдио је да је у његов Кабинет стигао нови приједлог буџета, те да је у плану да се сутра закаже Колегијум Скупштине Града и да се на њему дефинише који је то датум одржавања ванредне сједнице.

–Јуче сам споменуо да ћу подржати да се законски рок од 90 дана скрати и мислим да ће сви одборници то подржати – навео је он.

Илић је казао да је став градоначелника и његовог тима на синоћњем састанку са свим политичким странакама које су заступљене у Скупштини, био да ће уважити што је више могуће амндмана и с те стране, како је навео – тек када погледа буџет видјеће у којој је то мјери.

-Уколико сви предлагачи ранијих амандмана не буду задовољни новим приједлогом буџета, моћи ће на исти да дјелују поново амандмански – навео је Илић.

Он је поновио да је искључиво за договор, те да му је жеља да се без амандмана улази у нову расправу о буџету и да се на тај начин скрати вријеме како би Бања Лука што прије добила буџет.