Сајам књиге отворио врата за све љубитеље писане ријечи

 Фото: С. Ћуковић

Фото: С. Ћуковић

Међународни сајам књиге, 26. по реду, у организацији „Гласа Српске“ вечерас је у Спортској дворани „Борик“ поново отворио своја врата за све љубитеље писане ријечи.

Сајам је бесједом отворила бањалучка књижевница Тања Ступар Трифуновић, која је истакла да је сваки сајам свечаност, и присутне подсјетила зашто су књиге важне и зашто увијек треба да им припада значајно мјесто у нашим животима.

Отварању Сајма присуствовао је и градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић, који је казао да је Град увијек покровитељ и подршка овој манифестацији.

-Данас је дворана „Борик“ сјајно мјесто гдје многи издавачи могу да представе важне књиге, нова издања, да писци додатно промовишу свој рад и стваралаштво и очекујем да ће велики број не само Бањалучана, него и гостију посјетити овај сајам – казао је градоначелник, додајући да је ово мјесто сусрета, угодних и важних разговора о теми књига и свега оног што може да се научи из њих.

Иако је данас вријеме интернета, модерних технологија и друштвених мрежа, градоначелник каже да је ипак посебна чар када човјек има књигу у руци.

-Kњига је нешто што нико не може да потисне, а овај сајам додатно учвршћује значај књиге и код младих, али и оних читалаца који свих ових протеклих година посјећују ову важну сајамску манифестацију – казао је градоначелник.

На питање новинара „шта тренутно чита“, градоначелник је казао да је ријеч о дјелу „Политичка одговорност“.

-Одговорност човјека није само у професији коју има, него он има и ширу одговорност у смислу да се сви требамо укључити у друштвене токове. „Политичка одговорност“ каже да ако имате моћ да одлучујете и моћ знања, веома је важно да имате и моћ савјести јер без савјести, моћ знања може бити погубна – препричао је градоначелник укратко тему дјела које тренутно чита.

Иначе, Сајам књиге ће трајати до 20. септембра, а радно вријеме биће од 10 до 21 час, осим посљедњег дана, када ће бити отворен до 18 часова. Улазница кошта једну конвертибилну марку.

Галерија фотографија: