Постављени подземни и нови надземни контејнери на више локација, градоначелник поручио: Бању Луку пресвлачимо у једно ново рухо

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Настављена је акција постављања подземних и нових надземних контејнера, па су тако у циљу чистијег града ови контејнери постављени на локацији преко пута Парка „Младен Стојановић“, те у улицама Николе Пашића и Српској.

-Бању Луку пресвлачимо у једно ново рухо и започињемо једну причу, која је у Бањој Луци требало одавно да крене и да до сада можда и заврши – а то је постављање подземних и надземних контејнера – поручио је градоначелник Драшко Станивуковић.

Како је истакао, Бања Лука као један прелијеп град пун зеленила, град најљепших оаза и најљепших булевара оставља утисак на сваког посјетиоца и зато не можемо дозволити да због дотрајалости контејнера и смећа које из њих вири нарушавамо изглед града.

-Дотрајале контејнере је потребно замијенити новим и љепшим. Зато смо заједно са предузећем „Чистоћа а. д. Бања Лука“ покренули велики пројекат који захтијева вријеме и не може се реализовати преко ноћи. Ипак, наш циљ је да ово реализујемо у неком пристојном року и да у наредних неколико мјесеци поставимо 30 подземних и 50 нових надземних контејнера – истакао је градоначеленик.

Он је појаснио да је ријеч о савременим подземним и надземним контејнерима, који имају сигурније и практичније механизме за отварање и затварање и какви се одавно користе у бројним свјетским градовима.

-Идеја је да контејнери у Бањој Луци буду у плавој боји, јер је плава боја нашег града. Управо у Парку „Младен Стојановић“, као и на простору поред парка већ смо поставили овај тип контејнера. Трудили смо се да прве контејнере поставимо на најфреквентније локације – казао је Станивуковић, те додао да ће за потребе овог пројекта бити потребно набавити и ново возило, јер без адекватне подршке „Чистоће“ ово не може функционисати.

Директор „Чистоће“, Александар Бајић казао је да ће се осим подземних контејнера, на локацијама гдје технички услови задовољавају – бити уграђени и надземни контејнери и самим тим замијењени дотрајали.

-Сама предност подземних контејнера је вишеструка. Њихова функција је да примају велике количине смећа. Конкретно на овој локацији преко пута Парка „Младен Стојановић“ некад смо имали десетак старих надземних контејнера, које смо замијенили једном локацијом са овим подземним контејнерима – казао је Бајић.

У име предузећа „Вендом“, Сандра Ђукановић је изразила задовољство тиме што су контејнери, које производе – нашли своје мјесто и на овим просторима.

-Извозимо на европско и свјетско тржиште и право је задовољство што и у Бањој Луци сада имамо ове контејнере, којим се постижу велике уштеде и истовремено не нарушава изглед града – навела је она.