Подршка за 18 туристичких манифестација

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Градска управа у овој години финансијски ће подржати 18 различитих дешавања у намјери да се обогате садржаји за посјетиоце града на Врбасу.

Манифестације су одабране путем јавног позива и уврштене у Календар туристичких манифестација. Биће суфинансиране и организационо подржане од стране Града, с обзиром на то да промовишу широк спектар туристичких активности.

Како су казали из Одјељење за културу, туризам и социјалну политику, укупна директна новчана подршка износи 45.000 КМ, док ће бити подржани и уступањем простора Града потребних за одржавање појединих манифестација.

Планиране манифестације односе се на занимљиве садржаје и фестивале, а прва од њих је отварање љетне сезоне у воденом парку „Акване“, заказана за крај наредног мјесеца.

Своје мјесто у календару за 2021. годину, нашли су и традиционално „Љето на Врбасу“, те фестивали посвећени бањалучком ћевапу, вину, пиву, затим фестивал спорта, забаве, едукације, музике, пењачки фестивал „Дрил енд чил“, моторијада, трка дајака, туристичка регата и др.

Комплетан календар погледајте ОВДЈЕ.