Градоначелник: Никакви претреси нису били, Тужилаштво је послало захтјев за доставу документације

– Немамо ништа против тога да Тужилаштво ради свој посао и да ми покажемо све документе које имамо. Нека свако ради свој посао. Када кажете претрес, то дјелује застрашујуће, а уствари обавеза је Тужилаштва да поступа по запримљеној кривичној пријави и њихово право је да траже увид у спис и документацију о ономе што се ради на турниру и немамо ништа против да свако у било које доба дође да то погледа.

Поручио је ово градоначелник Драшко Станивуковић коментаришући поједине натписе о претресима у Градској управи.

Истакавши да је све јавно и транспарентно, те да су неки документи били пред одборницима на Скупштини Града, неки су у Одјељењу за финансије, неки у Одсјеку за правна питања, градоначелник је рекао да лично стоји иза тога што градска администрација ради, као и да је увјерен у исправност свега онога иза чега стоји Град Бања Лука.

– Оно што сигурно знам је да смо ми савршено и поштено радили и тако ћемо и наставити, а ако буду судови и тужилаштво радили правично, онако како треба, то ће бити најчистији предмет у Републици Српској, а и шире – поручио је он.

Подсјетио је како је обавеза Тужилаштва да поступе по кривичној пријави било кога, без обзира на то да ли је у питању посланик, грађанин или новинар.

-Моја дужност је да са поносом, јер сам свјестан начина, који је максимално поштен и транспарентан, то и доставим. Уживам у томе, јер ми то чекамо, да Тужилаштво прегледа, да они који су подносили кривичне пријаве виде да је све како теба. Једва чекам тај турнир за 15 дана, да сви они који су критиковали, имали предрасуде кажу – опростите, жао ми је, тек сада видимо шта сте урадили – истакао је он.

Додао је како су у потпуности стрпљиви, јер знају да ће све бити у најбољем реду.