Koncertom Beogradskog džez kvarteta otvoren Četvrti „Intime Jazz Fest“ u Banskom dvoru

 Foto: Banski dvor

Foto: Banski dvor

Koncertom Beogradskog džez kvarteta u Kulturnom centru Banski dvor, sinoć je otvoren 4. festival džez muzike „Intime Jazz Fest“.

Gosti iz Beograda nisu krili zadovoljstvo što su gosti u Banjoj Luci i što je upravo njima pripala čast da otvore ovogodišnji festival.

-Mi se onda trudimo da uzvratimo onako kako mi najbolje znamo – muzikom. Moram da pohvalim odličnu organizaciju Banskog dvora – Kulturnog centra, jer da nema ljudi koji žele da ovo stvarno uspije i to rade svim srcem, onda od ovoga ne bi bilo ništa. Mi muzičari, bez obzira da li nastupamo na malom festivalu ili najvećem džez festivalu, onog momenta kada izađemo na binu to je za nas najveći festival na svijetu. Jedva smo čekali da izađemo na binu i svima nama u ansamblu je velika čast što mi bili ti koji su otvorili ovaj festival – kazao je Miodrag Maljoković, član Beogradskog džez kvarteta.

4. festival džez muzike „Intime Jazz Fest“ konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra.

-Nije bilo lako nastaviti tradiciju i kontinuitet zbog cijele situacije koju je izazvala pandemija, ali nismo ustuknuli ni prošle, ni ove godine. Festival u svom četvrtom izdanju ima reperzentativan program, naši gosti su neka od najznačajnijih imena regionalne i evropske džez scene i mislim da možemo biti ponosni na ono što će festival i Banski dvor kao organizator ponuditi publici. Najveći dokaz koliko je festival odjekunuo u regionu je to što nam se od početka aprila džez muzičari sami javljaju sa prijavama za učešće – kazao je direktor Banskog dvora Mladen Matović.

Grad Banja Luka podržao je ovogodišnji festival.