Градоначелник: Преиспитати коме додијелити градски простор под посебним условима

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

С циљем да се преиспитају услови за додјелу градских простора одређеним институцијама, које располажу значајним буџетом, градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић повукао је са дневног реда три тачке, које се односе на одлуке о додјели пословних простора града под посебним условима републичким институцијама, те исте вратио на додатно разматрање и дораду.

-Расправљали смо о пословним просторима, те је разматрано да се измијени досадашња пракса, посебно у случајевима у којима су одређене републичке институције, које располажу значајним буџетом, до сада имале привилегију да одрерђене просторе од Града добију готово бесплатно-јер су плаћали само ПДВ-појаснио је градоначелник.

Према његовим ријечима Градом и градском имовином треба руководити домаћински, те институције које имају сопствени буџет и 20, 30 запослених не требају добијати од Града простор бесплатно.

-Одлука о додјели простора под посебним условима направљена је како би се подршка пружила невладином сектору и непрофитним организацијама, које се баве хуманитарним радом и другим активностима, које су важне за грађане, а не неким републичким институцијама које имају велики буџет, због чега сам одлучио да са дневног реда повучем три тачке, које се односе на ово питање, како би се ово преиспитало-поручио је он.

Он је казао да ће наведене тачке бити враћене на дневни ред, након консултација са стручним људима из Градске управе и дораде ових одлука.

Иначе, пред одборницима се нашло више одлука о додјели градских простора, међу којима и враћање простора Удружењу „Кербер“, које се годинама брине о кућним љубимцима и животињама.  Између осталог предложена је додјела простора у закуп под посебним условима КУД-у „Чајавец“, Удружењу пријевремено рођене дјеце у Републици Српској „Мрвице“ и многим другим.