Град уложио пола милиона КМ: Драгочај коначно добио своју амбуланту

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

На задовољство више хиљада становника Драгочаја, Рамића, Пријаковаца и околних мјеста, завршена је изградња нове амбуланте породичне медицине, коју ће у наредном периоду Дом здравља опремити и ставити у функцију.

Како је поручио градоначелник Драшко Станивуковић, који је са сарадницима и представницима Дома здравља Бања Лука обишао новоизграђену амбуланту, Град је завршио овај објекат са неопходном инфраструктуром, за шта је издвојено око пола милиона КМ.

-Завршен је простор амбуланте породичне медицине, у којем ће бити смјештена четири тима, лабораторија, простор за интервенције, а размишљамо да овдје буде отворена и стоматолошка ординација. Објекат сада предајемо на употребу Дому здравља, који је дужан даље да га опреми према прописаним стандардима и да у што краћем временском периоду амбуланта буде у служби свим грађанима – казао је градоначелник.

Дакле, како је казао – нова амбуланта садржаваће све оно што је потребно за више од пет хиљада становника Драгочаја, Рамића, Пријаковаца и околних мјеста који овдје могу да добију примарну здравствену заштиту.

-У Драгочају смо завршили и модерно дјечије игралиште у кругу школе, које су мјештани чекали деценијама, урадили смо и више путних праваца, јавне расвјете…Радимо и значајан пројекат воде за више од стотину домаћинстава и вриједност тог пројекта приближава се износу од милон КМ. Дакле, Драгочај има своју амбуланту, дјечија игралишта, путеве – нагласио је градоначелник.

Само у протеклу годину и по, како је казао –  у Драгочај је уложено преко милион КМ, заједно са амбулантом.

Градски менаџер Бојан Кресојевић казао је да су средства за амбуланту обезбијеђена ребалансом буџета.

-Били смо истрајни и у ребалансу буџета који је усвојен 8. децембра прошле године успјели смо обезбиједити средства за изградњу ове амбуланте. Захваљујући томе, данас имамо спреман објекат којег предајемо Дому здравља да га опреме и пусте у употребу – казао је Кресојевић.

Захвалио је извођачу радова што је уложио знатне напоре да што прије мјештани Драгочаја добију оно што чекају годинама.

Један од мјештана овог дијела Бање Луке, Ранко Ђукић казао је да је ова градска амдинистрација успјела да ријеши једно од најважнијих питања мјештана – сагради амбуланту, на чему је изразио велику захвалност градоначелнику.

Извођач радова је предузеће „Тектон“ д.о.о. Бања Лука.