У оквиру PIPLS пројекта: Бањој Луци 90.000 КМ за опремање нове школе у Ади

Бања Лука, као једна од локалних самоуправа која је остварила најбоље резултате у имплементацији активности у оквиру Пројекта унапређења ефикасности локалних услуга (PIPLS), добила је 90.000 КМ неповратних средства, која ће бити искориштена за опремање нове школе у Ади.

-Поносни смо што резултати нашег напорног рада у протеклом периоду резултирају плодом. Успјешно смо реализовали PIPLS пројекат, гдје је Град Бања Лука препознат као једна од најбоље организованих локалних заједница када је у питању управаљање имовином и управљање буџетом – казала је савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало, која је у Сарајеву присуствовала додјели неповратних средстава.

Кроз овај пројекат, како је истакла, Бања Лука је добила и подршку за дигитализацију Градске управе.

-Као круна нашег рада, на позив расписан за све општине и градове који су учествовали у пројекту, кандидовали смо пројекат и добили 90.000 КМ, као највећи износ подршке који је било могуће добити у овом конкурсу због успјешних резултата PIPLS пројекта. Овај новац биће усмјерен за опремање нове школе у Ади, за коју очекујемо да ће бити једна од најљепших и најмодернијих у нашем граду и земљи – навела је савјетница Шукало.

Наиме, PIPLS пројекат финансира Шведска, а имплементира UNDP у сарадњи са партнерским јединицама локалне самоуправе.

 Фото: UNDP BiH

Фото: UNDP BiH