Бања Лука постаје центар региона: Свјетске звијезде на „Бања Лука Фесту“ од 06. до 10. јула

 Визуали: ″Бања Лука Фест″

Визуали: ″Бања Лука Фест″

Први интернационални музички фестивал “Бања Лука Фест” биће одржан на тврђави Kастел од 6. до 10. јула.

Организатори током пет фестивалских дана најављују долазак свјетских звијезда и спектакуларне концерте, гламур, црвени тепих, бројне познате личности из цијелог региона, велики број медијских кућа, посјетилаца и још много тога.

Програм “Бања Лука Феста”, поред врхунског квалитета и ексклузивних извођача, пратиће и гламурозна сцена тврђаве. Организатори су припремили Kастел у потпуно новом амбијенту, невиђеном до сада. Велика сцена Kастела (простора код Kамене куће) као концертна дворана под отвореним небом, пружиће потпуно другачији доживљај и несвакидашње искуство музичког догађаја. Публику ће дочекати велика сцена по најсавременијим стандардима, специјално дизајнирана платформу са сједећим мјестима.

Свечано отварање Фестивала обиљежиће концерт свјетски познатог виолинисте Стефана Миленковића и састава Kамерата Нови Сад.

Међу свјетским познатим именима, која ће наступити на великој сцени тврђаве Kастел, највише пажње свакако привлачи најпознатија фадо дива Мариза. Чувена Португалка прославља више од двије деценије музичке каријере и у оквиру своје слављеничке турнеје ће посјетити и Бању Луку, што ће несумњиво бити догађај за памћење.

– Са великим задовољством најављујем прво издање Бања Лука Феста, који је био планиран за 2020. годину, али је због пандемије корона вируса морао бити одложен. Ове године, фестивал ће се одржати уз све прописане епидимиолошке мјере, али уз велики ентузијазам свих нас да овај фестивал постане традиционални, и да се од ове године уврсти на мапу најзначајнијих дешавања у региону из области културе, умјетности и музике. Уз велике звијезде, сјајне концерте, добру енергију, одличну организацију и низ врло занимљивих пратећих садржаја током свих фестивалских дана желимо послати позитивне поруке из Бање Луке као мјеста добрих сусрета. Жеља нам је да покажемо све потенцијале које Бања Лука има, да привучемо публику из региона и укључимо локалну заједницу – рекла је Биљана Чигоја, директор “Бања Лука Фест-а”, додавши да су карте за све програме у продаји путем онлајн система kupikartu.ba, на Тргу Kрајине или у просторијама агенције Stars&more.

Град Бања Лука уврстио је „Бања Лука Фест“ у Календар туристичких манифестација за 2021. годину.