Бања Лука поново у знаку витезова: Све је спремно за фестивал „Каструм“

Све је спремно за још један Међународни витешки фестивал „Каструм“, који ће бити одржан од 2. до 4. јуна на тврђави Кастел.

-Кроз међународни витешки турнир Каструм, Бања Лука постаје епицентар витешке културе и историје. Овај јединствени догађај окупља људе са различитих континената и подстиче размјену искустава, идеја и традиција. Посјетиоци одлазе са дубоким утисцима и обогаћени новим сазнањима о витештву, историји и значају очувања наше културне баштине – наводе организатори.

Свечани дефиле витезова заказан је за 2. јун са почетком од 18.00 часова, испред Храма Христа Спаситеља.

Организатори позивају све заинтересоване да се препусте чарима средњовјековне атмосфере, те да гледате узбудљиве борбе и упознате мајсторе старих заната, те да се у овом догађају осјећате као да су се витезови, бар на кратко, вратили у вријеме када су свијетом владали витешки идеализам и витешка храброст.

Традиционално, организатори овог догађаја су су „Чувари копља Светог Георгија“, који су, баш као претходних година, најавили изузетно интересантан и разноврстан програм, који ће да буде прилагођен свим посјетиоцима – од најмлађих до оних мало старијих.

Град је подржао Фестивал „Каструм“ путем Календара туристичких манифестација за ову годину.

 Фото илустрација

Фото илустрација