Šargovac: Otvorena nova moderna saobraćajnica

Novoizgrađena dionica centralne saobraćajnice kroz Šargovac, jednog od najvećih prigradskih naselja, od danas je otvorena za saobraćaj, u okviru projekta vrijednog 1,1 milion KM.

Modernu saobraćajnicu, opremljenu kompletnom infrastrukturom i sa izgrađenim pješačkim stazama, otvorili su gradonačelnik Igor Radojičić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Gradonačelnik Radojičić rekao je da je u Banjoj Luci završen još jedan veliki infrastrukturni projekat.

– Šargovac je prije dvadesetak godina bio uglavnom neizgrađen, nenaseljen, a sada je to jedna gradska četvrt gdje se savremenom saobraćajnicom može vrlo brzo doći do centra grada – kazao je Radojičić.

Ono što je važno, kako je naveo – novom saobraćajnicom dobija se i bezbjednost u saobraćaju, jer je ovdje uvijek puno pješaka i djece koja idu u školu.

Radojičić je najavio da će se nastaviti raditi sva velika naselja, od kojih je Šargovac jedno od najvećih.

Srpski član Predsjedništva BiH istakao je da je i ovaj uspješno završen projekat, dokaz sposobnosti aktuelne vlasti da gradi u veoma teškim uslovima izazvanim korona virusom.

-U Banjoj Luci je u zadnjih 20 godina mnogo toga urađeno u sinergiji gradske i republičke vlasti, od izgradnje istočnog i zapadnog tranzita, rješavanja problema vodosnabdijevanja, te mnogih saobraćajnih, infrastrukturnih i drugih projekata.

-To sve naši građani vide i shvataju da samo okupljena i stabilna izvršna gradska i republička vlast može i hoće da rješava sve njihove probleme – istakao je Dodik.

Na široj mapi, kako je naveo – Banja Luka je prepoznatljiva na svim oblastima.

-Banja Luka se gradi i nastaviće da to čini u vremenu koje dolazi – zaključio je Dodik.

Radovi na izgradnji ove druge dionice centralne saobraćajnice kroz Šargovac počeli su u martu ove godine, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 1,1 milion KM. Nova dionica Šargovačke ulice dugačka je oko 900 metara. Radove je izvelo preduzeće „Građenje Đurić“.

Prošle godine, urađena je prva faza ovog projekta, takođe u dužini od oko 900 metara, za šta je iz republičkog budžeta izdvojeno milion KM.

Ovaj projekat, realizovan u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“.

U nastavku kroz fotografije: Saobraćajnica sada i prije izgradnje…