Čestitke zvaničnika RS povodom Dana grada

Cvijanović: Banja Luka će savladati sve izazove

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović,  povodom 22. aprila – Dana grada i dana oslobođenja Banje Luke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, uputila je čestitku gradonačelniku Igoru Radojičiću i građanima Banje Luke.

– Vama, predsjedniku Skupštine grada, odbornicima, zaposlenim u Gradskoj upravi i svim građanima Banje Luke čestitam 22. april – Dan grada i dan oslobođenja Banje Luke od fašizma u Drugom svjetskom ratu – navodi se u čestitki predsjednice Srpske.

U čestitki se podsjeća da je Dan oslobođenja Banje Luke od fašizma u Drugom svjetskom ratu jedan od najznačajnijih datuma u istoriji grada.

– Ponosni na slavnu antifašističku prošlost, danas se sa pijetetom sjećamo i odajemo dužnu počast oslobodiocima Banjaluke, koji su u borbi za slobodu, uzvišene ideale i ciljeve položili svoje živote. Iako ovaj važan datum, koji simbolizuje otpor i pobjedu, ove godine obilježavamo u drugačijim okolnostima, uvjerena sam da će Banja Luka kao i mnogo puta do sada, uz odgovornost i solidarnost svih, uspješno savladati sve izazove u novonastaloj situaciji – navodi se u čestitki Cvijanovićeve.

Predsjednica je izrazila punu podršku i uvjerenje da će Banja Luka  vrlo brzo nastaviti zacrtanim putem razvoja i prosperiteta, na dobrobit svih građana, ali i Republike Srpske.

Dodik: Moderan i savremen evropski grad

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je 22. april – Dan grada, gradonačelniku Igoru Radojičiću i svim građanima Banje Luke, naglasivši da Banja Luka danas ima sva obilježja modernog i savremenog evropskog grada te da je po tome postala prepoznatljiva.

Dodik je naglasio da je Banja Luka izrasla u administrativni, privredni, univerzitetski i kulturni centar Republike Srpske i da u budućnosti ima velike šanse i mogućnosti za dalji razvoj i napredak.

– Želim da i dalje nastavite da radite kao i do sada na dobrobit građana Banje Luke i cijele Republike Srpske i da u budućnosti ovaj grad bude još ljepši i savremeniji – naglasio je Dodik.

On je izrazio žaljenje što svoj praznik Banja Luka dočekuje u posebnim okolnostima zbog epidemije virusa korona, istakavši da je uvjeren da će zahvaljujući organizovanoj i zajedničkoj reakciji gradske i republičke vlasti i to zlo uskoro postati ružna prošlost, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Nadam se da će Banja Luka uskoro nastaviti da živi punim plućima kao i do sada i da ćemo nakon ove epidemije nastaviti da gradimo ljepšu i bolju Banju Luku i Republiku Srpsku – poručio je Dodik.

Višković: Jedan od najznačajnijih datuma u istoriji grada

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je Banja Luka danas, 75 godina od oslobođenja, savremen i prepoznatljiv evropski grad velikih potencijala, koji se svakodnevno intenzivno razvija da bi na najbolji način odgovorio na potrebe stanovnika, kojima je čestitao na odgovornosti i solidarnosti pokazanoj u novonastalim okolnostima epidemije virusa korona.

Višković je poručio da će Vlada Srpske nastaviti da zajedno sa rukovodstvom grada pruža svesrdnu podršku realizaciji značajnih razvojnih projekata, koji će doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu svih građana.

– Želim Vam da zajedno sa Vašim saradnicima, u vremenu koje dolazi, nastavite da izgrađujete i razvijate Banjaluku kao moderan, prosperitetan i gostoljubiv grad otvoren za sve dobronamjerne ljude i na radost svih njenih stanovnika – naveo je Višković u čestitki upućenoj gradonačelniku Banje Luke Igoru Radojičiću povodom 22. aprila – Dana grada i dana oslobođenja Banje Luke od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

On je dodao da Banja Luka danas obilježava jedan od najvažnijih datuma u svojoj istoriji, dan oslobođenja od fašizma u Drugom svjetskom ratu, kada se s trajnim poštovanjem i zahvalnošću sjećamo svih heroja, oslobodilaca grada, koji su dali živote u borbi sa fašističkim okupatorom.

U svoje i ime Vlade Srpske, Višković je Dan grada čestitao Radojičiću, predsjedniku Skupštine grada, odbornicima, zaposlnima u Gradskoj upravi i građanima Banje Luke.

Čubrilović: Banja Luka nastavila da realizuje važne infrastrukturne projekte

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da je Banja Luka savremen i uređen evropski grad sa ubrzanim privrednim, građevinskim, saobraćajnim i infrastrukturnim razvojem, koji nije zaustavljen ni u uslovima vanrednog stanja izazvanog pandemijom virusa korona.

Čubrilović je naglasio da ohrabruje činjenica da je i u ovim uslovima Banja Luka nastavila da realizuje važne infrastrukturne projekte, te čestitao nadležnima na tome, kao i na svim pravovremeno preduzetim i efikasnim mjerama zaštite zdravlja građana i pružanja pomoći najugroženijem stanovništvu.

– Želim vam sreću i uspjeh u daljem radu na razvoju grada i da, svi zajedno, koliko je god moguće, sačuvamo stanovništvo od pandemije – naveo je Čubrilović u čestitki gradonačelniku Igoru Radojičiću, predsjedniku Skupštine grada Zoranu Taliću i građanima Banje Luke povodom 22. aprila – Dana grada.

On je nadležnima čestitao zbog odlučnosti, sposobnosti i viziji izgradnje modernog, lijepog i funkcionalnog grada u kojem se stalno gradi u interesu boljeg i ljepšeg života svih Banjalučana, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Čubrilović je naglasio da je sa brojnim prirodnim i turističkim potencijalima i bogatom kulturno-istorijskom baštinom, uz poznatu ljubaznost i srdačnost građana, krajiška ljepotica iz godine u godinu sve posjećeniji grad.