Честитке званичника РС поводом Дана града

Цвијановић: Бања Лука ће савладати све изазове

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић,  поводом 22. априла – Дана града и дана ослобођења Бање Луке од фашизма у Другом свјетском рату, упутила је честитку градоначелнику Игору Радојичићу и грађанима Бање Луке.

– Вама, предсједнику Скупштине града, одборницима, запосленим у Градској управи и свим грађанима Бање Луке честитам 22. април – Дан града и дан ослобођења Бање Луке од фашизма у Другом свјетском рату – наводи се у честитки предсједнице Српске.

У честитки се подсјећа да је Дан ослобођења Бање Луке од фашизма у Другом свјетском рату један од најзначајнијих датума у историји града.

– Поносни на славну антифашистичку прошлост, данас се са пијететом сјећамо и одајемо дужну почаст ослободиоцима Бањалуке, који су у борби за слободу, узвишене идеале и циљеве положили своје животе. Иако овај важан датум, који симболизује отпор и побједу, ове године обиљежавамо у другачијим околностима, увјерена сам да ће Бања Лука као и много пута до сада, уз одговорност и солидарност свих, успјешно савладати све изазове у новонасталој ситуацији – наводи се у честитки Цвијановићеве.

Предсједница је изразила пуну подршку и увјерење да ће Бања Лука  врло брзо наставити зацртаним путем развоја и просперитета, на добробит свих грађана, али и Републике Српске.

Додик: Модеран и савремен европски град

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је 22. април – Дан града, градоначелнику Игору Радојичићу и свим грађанима Бање Луке, нагласивши да Бања Лука данас има сва обиљежја модерног и савременог европског града те да је по томе постала препознатљива.

Додик је нагласио да је Бања Лука израсла у административни, привредни, универзитетски и културни центар Републике Српске и да у будућности има велике шансе и могућности за даљи развој и напредак.

– Желим да и даље наставите да радите као и до сада на добробит грађана Бање Луке и цијеле Републике Српске и да у будућности овај град буде још љепши и савременији – нагласио је Додик.

Он је изразио жаљење што свој празник Бања Лука дочекује у посебним околностима због епидемије вируса корона, истакавши да је увјерен да ће захваљујући организованој и заједничкој реакцији градске и републичке власти и то зло ускоро постати ружна прошлост, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Надам се да ће Бања Лука ускоро наставити да живи пуним плућима као и до сада и да ћемо након ове епидемије наставити да градимо љепшу и бољу Бању Луку и Републику Српску – поручио је Додик.

Вишковић: Један од најзначајнијих датума у историји града

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је Бања Лука данас, 75 година од ослобођења, савремен и препознатљив европски град великих потенцијала, који се свакодневно интензивно развија да би на најбољи начин одговорио на потребе становника, којима је честитао на одговорности и солидарности показаној у новонасталим околностима епидемије вируса корона.

Вишковић је поручио да ће Влада Српске наставити да заједно са руководством града пружа свесрдну подршку реализацији значајних развојних пројеката, који ће допринијети бољем и квалитетнијем животу свих грађана.

– Желим Вам да заједно са Вашим сарадницима, у времену које долази, наставите да изграђујете и развијате Бањалуку као модеран, просперитетан и гостољубив град отворен за све добронамјерне људе и на радост свих њених становника – навео је Вишковић у честитки упућеној градоначелнику Бање Луке Игору Радојичићу поводом 22. априла – Дана града и дана ослобођења Бање Луке од фашизма у Другом свјетском рату.

Он је додао да Бања Лука данас обиљежава један од најважнијих датума у својој историји, дан ослобођења од фашизма у Другом свјетском рату, када се с трајним поштовањем и захвалношћу сјећамо свих хероја, ослободилаца града, који су дали животе у борби са фашистичким окупатором.

У своје и име Владе Српске, Вишковић је Дан града честитао Радојичићу, предсједнику Скупштине града, одборницима, запослнима у Градској управи и грађанима Бање Луке.

Чубриловић: Бања Лука наставила да реализује важне инфраструктурне пројекте

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је да је Бања Лука савремен и уређен европски град са убрзаним привредним, грађевинским, саобраћајним и инфраструктурним развојем, који није заустављен ни у условима ванредног стања изазваног пандемијом вируса корона.

Чубриловић је нагласио да охрабрује чињеница да је и у овим условима Бања Лука наставила да реализује важне инфраструктурне пројекте, те честитао надлежнима на томе, као и на свим правовремено предузетим и ефикасним мјерама заштите здравља грађана и пружања помоћи најугроженијем становништву.

– Желим вам срећу и успјех у даљем раду на развоју града и да, сви заједно, колико је год могуће, сачувамо становништво од пандемије – навео је Чубриловић у честитки градоначелнику Игору Радојичићу, предсједнику Скупштине града Зорану Талићу и грађанима Бање Луке поводом 22. априла – Дана града.

Он је надлежнима честитао због одлучности, способности и визији изградње модерног, лијепог и функционалног града у којем се стално гради у интересу бољег и љепшег живота свих Бањалучана, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Чубриловић је нагласио да је са бројним природним и туристичким потенцијалима и богатом културно-историјском баштином, уз познату љубазност и срдачност грађана, крајишка љепотица из године у годину све посјећенији град.