Uređenje zelenila: Obnova travnjaka, uskoro i prvo košenje

Lijepo vrijeme omogućilo je radove na uređenju zelenih površina u gradu. Tako je obnovljeno više travnjaka u parkovima, naseljima i u trakama uz saobraćajnice, odnosno na onim mjestima gdje su zelene površine oštećene tokom zimskog perioda, prije svega nedozvoljenim kretanjem i parkiranjem vozila.

– Nažalost, vrlo česta pojava u našem gradu je uništavanje travnatih površina, i to ne samo u zimskom periodu nego tokom cijele godine. Nesavjesni vozači se umjesto saobraćajnicama kreću po zelenim površinama i parkiraju vozila na travnjacima – rekli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Prema njihovim podacima, travnjaci su potpuno rekonstruisani u ulicama Branka Radičevića u blizni Zavoda „Dr Vaso Butozan“, u Zmaj Jovinoj preko puta Gimnazije, u Vojvode Momčila, Aleji Svetog Save i Kralja Petra I Karađorđevića.

-Za rekonstrukcije su odabrane one lokacije na kojima su postavljeni stubići kao jedan vid zaštite ovih zelenih prostora, a na jesen je programom predviđena sadnja i dekorativnog grmlja – pojasnili su iz odjeljenja.

Istovremeno, iz odjeljenja su najavili da će prvo košenje javnih zelenih površina početi već sljedeće sedmice i to nešto ranije nego prethodnih godina.

Kako je predviđeno Planom, u ovoj prvoj etapi – ekipe „Tamarisa“ kosiće parkove, zatim travu oko glavnih saobraćajanica, te javne površine u naseljima Centar 1 i 2.

Do kraja aprila, biće pokošena i trava oko spomen obilježja i na izletištima Trešnjik i Šibovi.