Uz rječicu Široku: Izgrađena nova pješačka staza u Dervišima

Mještani Derviša dobili su danas novi prostor za šetnju i rekreaciju, nakon što je na lokaciji uz rječicu Široku izgrađena nova pješačka staza, koju su donirali preduzeća „MKR Kremenović“ i „Hidroenergo“ d.o.o.

Prilikom obilaska nove staze, gradonačelnik Igor Radojičić naglasio je da gradska administracija, što iz gradskog budžeta što donatorskim sredstvima, nastoji da širom grada izgradi što je više moguće sadržaja za rekreativce.

-Ujedno, zahvalio bih se i kompanijama koje su nam se pridružile u ovim nastojanjima i vlastitim sredstvima uradile pješačko-rekreativnu stazu. Ovo je grad svih nas koji u njemu živimo i svako može da pomogne sa većim ili manjim projektima, ali i da, u isto vrijeme, svi osjećamo određenu odgovornost i obavezu prema gradu – kazao je Radojičić.

On je naglasio da je području Lazareva, kojem, po administrativnoj podjeli, pripadaju i Derviši, već urađeno ili je u toku nekoliko projekata slične vrste.

-U narednom periodu, mogu se očekivati radovi na izgradnji dječijeg igrališta kod Osnovne škole „Borisav Stanković“, a nedavno je postavljena teretana na otvorenom u blizini škole „Ivan Goran Kovačić“. Istovremeno, u planu je i izgradnja trotoara Ulicomom Put srpskih branilaca na pravcu prema Zalužanima, što je i jedan od prioriteta jer je riječ o izuzetno frekventnoj saobraćajnici. Za ovaj posao čekamo izbor izvođača radova – rekao je Radojičić.

On je dodao da u perspektivi, Lazarevo treba da dobije i još jedan vrtić, za koji već izrađena projektna dokumentacija.

U ime kompanije „MKR Kremenović“, Ranko Kremenović kazao je da im je velika čast što su, zajedno sa gradskim vlastima, učestvovali u izgradnji staze u Dervišima. On je precizirao da je staza duga oko 350 metara, te da vrijednost donacije iznosi oko 15.000 KM.

Mještanin Milenko Savičić prenio je da su ljudi u ovom naselju prezadovoljni zbog izgradnje nove pješačke staze.

-Ovo je divna staza za šetnju i koristiće svima nama koji živimo ovdje – zaključio je Savičić.