Tri regulaciona plana na javnom uvidu

Odjeljenje za prostorno uređenje daje drugo obavještenje javnost o izlaganju nacrta regulacionih planova na javni uvid. Od 24. septembra do 24.oktbra 2018. godine, na javnom uvidu su sljedeći regulacioni planovi:

Nacrt izmjene dijela RP „Jelšingrad RO tvronica strojeva, uređaja i alata – novelisani plan“

Nacrtom izmjene dijela plana obuhvaćen je prostor koji se nalazi uz kompleks proizvodnih objekata preduzeća „Novi Jelšingrad“ – Fabrika alatnih mašina iz Banje Luke. Plan će biti izložen na javni uvid u prostorijama preduzeća „Plan“ Banja Luka – Ulica Mladena Stojanovića 26A, u prostorijama Gradske uprave i u prostorijama Mjesne zajednice Lazarevo 1, svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 časova.

Nacrt izmjene dijela RP za prostor između ulica: Bulevara cara Dušana, Omladinske, Radoja Domanovića, Branka Morače, Patre, Teodora kolokotronisa i lijeve obale Vrbasa (Jug 7)

Nacrtom izmjene dijela plana obuhvaćen je prostor koji se nalazi između ulica: Patre, Kralja Petra I Karađorđevića, Braće Mažar i majke Marije, vojvode Momčila, Solunske, Milana Budimira, Duška Koščice, Kozarske, Ljupka Račića, Slavka Rodića i Isaije Mitrovića. Plan će biti izložen na javni uvid u prostorijama preduzeća „Industroprojekt“ –  Ulica kralja Petra II Karađorđevića 9A, Banja Luka, u prostorijama Gradske uprave i u prostorijama mjesnih zajednica Bulevar i Kočićev vijenac, svakim radnim danom u vremenu od 8.00 do 16.00 časova.

Nacrt RP stambenog naselja „Šargovac 1“

Nacrtom plana obuhvaćen je prostor koji se nalazi između magistralnog puta Banja Luka – Prijedor, magistralnog puta Banja Luka – Gradiška, Drakulićke ulice, dijela ulice Martinovac i granice obuhvata Regulacionog plana Šargovac 2 (sa zapadne strane). Plan će biti izložen na javni uvid u prostorijama preduzeća „Geoput“ Banja Luka – Ulica kralja Nikole 13, u prostorijama Gradske uprave i u prostorijama Mjesne zajednice Šargovac, svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 časova.

Za vrijeme trajanja javnog uvida, sve do 24. oktobra 2018. godine, svako fizičko i pravno lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge na nacrte planova, upisom u svesku koja će se nalaziti u prostorijama u kojima će nacrti biti izloženi, ili ih dostaviti u formi dopisa Gradskoj upravi Grada Banje Luke – Odjeljenju za prostorno uređenje .