Nastavlja se izgradnja dijela Istočnog tranzita, uklonjeni objekti na trasi

Uklanjanjem objekata u ulicama Brace Potkonjaka i Patrijarha Arsenija Čarnojevića, koje je obavljeno tokom ove sedmice, stvoreni su uslovi za nastavak izgradnje dijela Istočnog tranzita, od Ulice Brace Potkonjaka do Ulice Gavrila Principa.

– Srušeno je ukupno šest objekata. U Ulici Brace Potkonjaka srušena su dva individualna stambena objekta, te tri pomoćna objekta, dok je u Ulici Patrijarha Arsenija Čarnojevića srušen jedan individualni stambeni objekat – kažu u nadležnom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Ukupna vrijednost gore navedenih radova je 20.000  KM, a izvođač radova je bilo preduzeće “Građenje Đurić”.

Podsjećamo, jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u oblasti saobraćaja koji je pokrenut u Banjoj Luci jeste spajanje Istočnog i Zapadnog tranzita u naselju Obilićevo, čime će, uz tekuću izgradnju nastavka Istočnog tranzita i novog Zelenog mosta, biti napravljena obilaznica oko grada te znatno rasterećen saobraćaj u gradu. Za izgradnju novog mosta na lokaciji postojećeg Zelenog mosta u toku je javni tender i  ukoliko uspješno prođe javna nabavka, očekuje se da ovog ljeta počnu radovi.