Susret Radojičić-Dačić: Iskrena podrška našem gradu i Republici

Gradonačelnik Igor Radojičić, sastao se danas u Beogradu sa novoizabranim predsjednikom Narodne skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru, uz čestitke i želje za uspjeh u obavljanju nove visoke dužnosti, Radojičić je kazao da očekuje saradnju i podršku od najvišeg parlamentarnog tijela Srbije prema Republici Srpskoj i Banjoj Luci.

-Nije slučajno da smo prvi u čestitanju na novoj funkciji s obzriom na to da se gospodin Dačić i ja poznajemo dugo i da smo prijatelji već 25 godina. Bio sam svjedok mnogo puta u inostranstvu dok je, zavisno od toga koju je dužnost obavljao, iskreno i srčano govorio o Republici Srpskoj i branio i naše interese. Tako da je to čovjek koji definitivno voli i poznaje i naš grad, i našu Republiku i sa kojim treba imati blisku komunikaciju. Takođe, vodi Socijalističku partiju Srbije, partiju koja 30 godina ima blisku komunikaciju i značaj za RS i koja je bila vrlo važan faktor nastajanja i opstanka naše Republike – kazao je Radojičić i dodao da je sigurno da će Banja Luka i RS imati iskrenog saradnika.

Gradonačelnik Radojičić, danas će u Beogradu sa gradonačelnikom tog grada Zoranom Radojičićem, potpisati povelju o bratimljenju između ova dva grada.

Susret sa Vesićem

Gradonačelnik Radojičić susreo se danas i sa zamjenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem. Tokom susreta, istakao je da dva grada već sada sarađuju u svim oblastima.

-Nama je zadovoljstvo vidjeti i da se i Beograd i Srbija razvijaju. Stabilna politički jaka Srbija i Beograd kao epicentar Balkana predstavlja oslonac i uzdanicu i za nas u RS – naveo je on.

Prema njegovim riječima, Banja Luka se takođe nalazi u jednom novom razvojnom ciklusu.

-Ova godina, iako je opterećena epidemijom, predstavljaća najuspješniju godinu kada je riječ o komunalnim i javnim poslovima. Iznos investicija, što naših što republičkih, biće negdje oko 50 miliona KM – rekao je on.

Pored proširenja kulturne, političke i saradnje u vezi sa komunalnim pitanjima, Radojičić kaže da će iznijeti prijedlog da naredni susret u Banjoj Luci bude onaj koji će se ticati investicija.

-Banja Luka može da ponudi investicije u komunalnu infrastrukturu od tretmana otpadnih voda, čvrstog otpada, mostova, infrastrukture u saobraćajnicama i vodosnabdiejvanje, ali isto tako i u stambeno-poslovne blokove i kvartove – naglasio je on i dodao da je Banja Luka regionalno jako dobro pozicionirano tržište.

Govoreći o današnjem potpisivanju povelje sa Banjom Lukom, Vesić je istakao da je to izuzetno važan sporazum i da se njime konačno formalizuje saradnja između Beograda i Banje Luke.

-Na taj način, pokazujemo da Beograd želi da učestvuje i pomaže svim srpskim gradovima – zaključio je Vesić.