Slovenac Katrašnik pobjednik biciklističke trke Beograd – Banja Luka

Biciklista iz Slovenije Gašpar Katrašnik, apsolutni je pobjednik 12. međunarodne biciklističke trke Beograd-Banja Luka, koja je okončana u nedjelju u Banjoj Luci. On je bio najbrži u obje etape trke.  Prvu etapu trke od Beograda do Brčkog prevezao je za tri časa, 34 minute i 16 sekundi, a drugu od Teslića do Banje Luke za nešto više od tri časa i 56 minuta.

Finiš trke Beograd – Banja Luka, čiji je cilj bio na Trgu Krajine, pratio je i gradonačelnik Igor Radojičić, koji je Katrašniku uručio žutu majicu i pobjednički pehar.

Radojičić je rekao da grad ovu trku podržava od početka, te podsjetio da je Banja Luka ove godine Evropski grad sporta.

– Ovo je jedno od sportskih takmičenja najvišeg ranga. Za grad je važno da se afirmiše na međunarodnoj sceni i kao grad sporta, da se o Banjoj Luci govori i da ovdje dolaze turisti i sportisti. Nadamo se da će naredna trka ići još stepenicu više, kako u smislu broja takmičara, tako i promocije grada – rekao je Radojičić.

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović, rekao je da je ova trka manifestacija od posebnog značaja za Vladu Srpske i resorno ministarstvo, jer predstavlja promocija sporta, biciklizma i mladosti.

Generalni direktor trke Vladimir Kuvalja je rekao je da je zadovoljan ovim takmičenjem, koje su podržali Grad Banja Luka, resorno Ministarstvo porodice, omladine i sporta i predsjednik Republike Srpske.

– Radićemo da svake godine budemo bolji, a postoji spremnost ljudi iz kanala Eurosport da naredne godine prenose trku, što dovoljno govori o nivou trke koji smo dostigli – naveo je Kuvalja.

Ova dvodnevna biciklistička trka, čiji je nagradni fond bio 20.000 evra, okupila je više od 170 takmičara i 25 ekipa iz 32 zemlje Evrope i svijeta.